programa ERC eleccions municipals 2023 barcelona

Aquest diumenge 28 de maig se celebren les eleccions municipals 2023 a Barcelona. Ja fa mesos que els partits van donar a conèixer qui serien els seus candidats i poc a poc han anat perfilant també els programes. En el cas d’Esquerra Republicana (ERC), la llista per Barcelona no ha tingut sorpreses i serà encapçalada per Ernest Maragall, que intentarà repetir els bons resultats de les eleccions del 2019.

Consulta el programa electoral d’ERC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona.

Programa d’ERC per a les eleccions municipals 2023: què diu?

El programa d’ERC per al 28 de maig recull diverses propostes. Per exemple, en matèria d’urbanisme, augmentar el verd en els espais per a vianants, allargar la Diagonal fins al Llobregat i crear-hi grans espais de lleure i fer canvis a la Gran Via i el carrer d’Aragó perquè deixin de ser “autopistes urbanes” i es converteixin en “corredors verds“. De fet, en el cas de la Gran Via, proposa convertir-la en una via de doble sentit, deixant carrils segregats per al transport públic i carrils bici, per tal de possibilitar la transformació del carrer Aragó, on vol alliberar voreres i posar-hi més arbres.

ERC també proposa crear 50 noves escoles bressol a la ciutat en els propers vuit anys, doblar el pressupost de la Regidoria d’Esports o crear una regidoria de drets i benestar animals, entre d’altres.

PDF del programa d’ERC per al 28 de maig

Altres programes electorals del 28-M

Aquí pots consultar altres programes electorals del 28-M:

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?