llistes electorals municipals 2023 barcelona

Consulta les llistes electorals de les municipals 2023 a Barcelona, més enllà dels candidats. Des de fa setmanes coneixem les llistes completes dels partits. Tal com marca el calendari electoral fixat per la LOREG, la llei que regula les eleccions, les formacions han tingut temps fins al 24 d’abril per presentar les candidatures per a les eleccions municipals 2023. L’1 de maig es van proclamar de forma oficial i ja es pot dir que 24 candidatures concorreran a les eleccions amb els seus programes electorals.

Aquí tens totes les llistes electorals de les municipals 2023 a Barcelona. Estan totes les candidatures actualitzades amb els 41 noms que es presenten a les eleccions del 28-M.


Llistes electorals de les municipals 2023: quina vols conèixer?


Llista d’Ernest Maragall (ERC) a les municipals 2023

Ernest Maragall

Ernest Maragall repeteix una vegada més com a cap de llista d’Esquerra Republicana. Maragall buscarà revalidar la victòria d’ERC a les eleccions municipals del 2019, en què va obtenir 10 regidors. Ha presentat una llista continuista.

Llista d’Ada Colau (BComú) a les municipals 2023

Ada Colau, al capdavant de Barcelona en Comú, optarà al tercer mandat com a alcaldessa de Barcelona. Per fer-ho ha situat als números dos i tres Jordi Martí i Janet Sanz i a mitjans d’abril va presentar totes les posicions.

Llista de Jaume Collboni (PSC) a les municipals 2023

Jaume Collboni

Jaume Collboni encapçala la llista del PSC a l’Ajuntament de Barcelona. Collboni va presentar aquest abril la llista completa i compta amb Maria Eugènia Gay i Laia Bonet en els primers llocs, així com amb l’excandidat de Catalunya Sí que es Pot Lluís Rabell.

Llista de Xavier Trias (TriasxBCN) a les municipals 2023

xavier trias eleccions municipals 2023 barcelona

L’exalcalde de Barcelona Xavier Trias torna a presentar-se a les eleccions municipals per Trias per Barcelona (marca de Junts per a l’ocasió). Neus Munté serà la número dos de la llista i Jordi Martí, el número tres. També l’acompanyaran exconsellers com Victòria Alsina, Damià Calvet i Ramon Tremosa, i l’exvicepresidenta del govern Joana Ortega.

Llista d’Anna Grau (Ciutadans) a les municipals 2023

anna grau

Ciutadans va escollir en unes primàries Anna Grau com a candidata. Actualment, és diputada al Parlament de Catalunya. La llista del partit taronja compta amb Nico Ortiz com a número dos i amb Jordi Cañas en el tancament.

Llista de Daniel Sirera (PP) a les municipals 2023

Daniel Sirera candidat PP eleccions municipals 2023

L’exregidor de l’Ajuntament de Barcelona Daniel Sirera serà candidat del Partit Popular a les eleccions municipals del 2023 de Barcelona. Juan Milián serà el número dos i Àngels Esteller ocuparà el tercer lloc.

Llista d’Eva Parera (Valents) a les municipals 2023

Eva Parera (Valents) al plató del 'bàsics'

Valents es presenta per primera vegada a les eleccions municipals de Barcelona, després de la desaparició del partit Barcelona pel Canvi i la marxa de Manuel Valls. Eva Parera serà la cap de llista de Valents i va presentar una llista per “reconstruir Barcelona”.

Llista de Basha Changue (CUP) a les municipals 2023

Basha Changue candidata eleccions municipals 2023 Barcelona CUP

Després de perdre la representació al Plenari Municipal a les eleccions del 2019, la CUP aspira a recuperar els regidors. Basha Changue és la cap de llista dels cupaires.

Altres llistes per a les eleccions municipals 2023

Què és una llista electoral?

Una llista electoral és un conjunt de candidats presentats per un partit polític o una coalició per participar en unes eleccions. Les llistes electorals habitualment s’organitzen jeràrquicament: els candidats s’ordenen en un determinat ordre dins de la llista. L’ordre generalment determina qui ocuparà els primers escons en el cas que el partit obtingui suficients vots per aconseguir-los.

Quantes llistes electorals hi ha per les municipals 2023?

En total hi haurà 24 llistes electorals per les municipals 2023 a Barcelona. Alguns dels partits i candidats que es presenten ja tenen representació a l’Ajuntament, mentre que d’altres han tingut anteriorment o en tenen en altres institucions. També hi ha diverses candidatures minoritàries que intentaran aconseguir representació.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?