llistes eleccions municipals 2023 Barcelona

Amb el 28-M a l’horitzó proper, els partits polítics ja han fet públics alguns noms de les llistes de les eleccions municipals 2023 a Barcelona. Ja coneixem els candidats de tots els que tenen representació actual a l’Ajuntament de Barcelona.

D’alguns en coneixem ja la llista completa, d’altres, els primers noms o cap informació tret del candidat. Sigui com sigui i segons marca el calendari electoral fixat per la LOREG, la llei que regula les eleccions, les formacions tenen temps fins a l’abril per presentar les candidatures per a les eleccions municipals 2023 i no és fins a l’1 de maig que, un cop revisades les irregularitats i esmenes, es proclamen de forma oficial.

Així que, fins aleshores, pots mantenir-te informat en aquesta pàgina de tots els canvis i incorporacions a les llistes de les eleccions municipals 2023 a Barcelona!


Quina llista a les eleccions municipals 2023 vols conèixer?


Llista d’Ernest Maragall (ERC) a les municipals 2023

Ernest Maragall

Ernest Maragall repeteix una vegada més com a cap de llista d’Esquerra Republicana. Maragall buscarà revalidar la victòria d’ERC a les eleccions municipals del 2019, en què va obtenir 10 regidors. Ja ha presentat públicament tota la seva llista.

Llista d’Ada Colau (BComú) a les municipals 2023

Ada Colau, al capdavant de Barcelona en Comú, optarà al tercer mandat com a alcaldessa de Barcelona. Per fer-ho ha situat als números dos i tres Jordi Martí i Janet Sanz i ja ha presentat les 20 primeres posicions.

Llista de Jaume Collboni (PSC) a les municipals 2023

Jaume Collboni

Jaume Collboni encapçala la llista del PSC a l’Ajuntament de Barcelona. Collboni ja ha presentat alguns noms de la candidatura: Maria Eugènia Gay i Laia Bonet, que van als primers llocs de la llista, i l’excandidat de Catalunya Sí que es Pot Lluís Rabell, que encara no ocupa cap posició concreta.

Llista de Xavier Trias (Junts) a les municipals 2023

xavier trias eleccions municipals 2023 barcelona

L’exalcalde de Barcelona Xavier Trias tornarà a presentar-se a les eleccions municipals per Junts. Neus Munté serà la número dos de la llista i Jordi Martí, el número tres. També l’acompanyaran exconsellers com Victòria Alsina, Damià Calvet i Ramon Tremosa.

Llista d’Anna Grau (Ciutadans) a les municipals 2023

anna grau

Ciutadans va escollir en unes primàries Anna Grau com a candidata. Actualment, és diputada al Parlament de Catalunya. Ja ha presentat Nico Ortiz, conseller actual del districte d’Horta-Guinardó, com a número dos.

Llista de Daniel Sirera (PP) a les municipals 2023

Daniel Sirera candidat PP eleccions municipals 2023

L’exregidor de l’Ajuntament de Barcelona Daniel Sirera serà candidat del Partit Popular a les eleccions municipals del 2023 de Barcelona. De moment, no coneixem cap nom més de la llista dels populars.

Llista d’Eva Parera (Valents) a les municipals 2023

Eva Parera (Valents) al plató del 'bàsics'

Valents es presenta per primera vegada a les eleccions municipals de Barcelona, després de la desaparició del partit Barcelona pel Canvi i la marxa de Manuel Valls. Eva Parera serà la cap de llista de Valents.

Llista de Basha Changue (CUP) a les municipals 2023

Basha Changue candidata eleccions municipals 2023 Barcelona CUP

Després de perdre la representació al Plenari Municipal a les eleccions del 2019, la CUP aspira a recuperar els regidors. Basha Changue és la cap de llista dels cupaires. L’acompanyen, de moment, Jordi Estivill, Adriana Llena, Thaïs Cloquell i altres noms que ja ha presentat.