El debat de betevé amb motiu de les eleccions municipals 2023 a Barcelona s’ha celebrat aquest dilluns, 15 de maig. ‘El debat de Barcelona’ ha reunit els set candidats a l’alcaldia dels partits que tenen representació actualment a l’Ajuntament. Són Ernest Maragall (ERC), Ada Colau (BComú), Jaume Collboni (PSC), Xavier Trias (TriasxBCN), Anna Grau (Cs), Eva Parera (Valents) i Daniel Sirera (PP).

Recupera en aquesta pàgina el seguiment minut a minut i el programa complet del debat electoral a Barcelona per les municipals 2023.

Últimes notícies del debat electoral de betevé

00:20
   

El minut d’or de Parera al debat electoral de betevé 

Em dirigeixo als que passeu hores en embussos. A aquells a qui us han ocupat en pis o que esteu en espera d’una plaça a l’escola pública o els que voleu formar una família a Barcelona i gaudir de les terrasses i l’oci nocturn. Vosaltres sou els que triareu perquè sou la majoria, sou els valents que tornareu a fer gran Barcelona”. 

00:20
   

El minut d’or de Maragall al debat electoral de betevé 

“Està en joc Barcelona, no un candidat o l’altre, encara menys una carrera sense massa escrúpols per veure qui arriba primer a l’alcaldia. Es tracta de la nostra ciutat, que compartim, del seu present exigent i futur immediat. Conec Barcelona, avui millor que mai. Estic preparat per ser l’alcalde que la ciutadania clama per tenir una vegada. Un alcalde per i de Barcelona, que l’orienti a la màxima il·lusió i confiança, lliure de tota dependència política, lliure de cap poder llunyà. Seré l’alcalde de i per a tothom”. 

00:20
   

El minut d’or de Grau al debat electoral de betevé 

“Aquests debats tenen un punt còmic de ‘The winner is’ i la perdedora és Barcelona. Som un partit que no s’amaga, sense corrupció. Voteu Ciutadans si voleu que Ciutadans segueixi al vostre costat, dient les veritats, lluitant per uns mateixos drets, parlis en la llengua que parlis. Per atrevir-se a allò aparentment impossible, que no et quedis en l’abstenció o la tristesa, que t’alliberis i votis Ciutadans”.  

00:16
   

 El minut d’or de Colau al debat electoral de betevé 

“Han estat vuit anys molt intensos amb complexitat, però plens d’aprenentatges. Hem pogut fer moltes coses i en queden moltes per fer. Barcelona és una ciutat referent de polítiques progressistes, de lluita contra desigualtat, de transformació urbana per fer front a l’emergència climàtica. Estem protegint les escoles, estem posant més verd que mai, estem fent més habitatge públic que mai i habitatge social. El proper 28-M es decideix si avancem o retrocedim cap a la massificació turística i l’especulació”.  

00:14
   

 El minut d’or de Trias al debat electoral de betevé 

“La majoria dels barcelonins voleu un canvi que vinc a fer perquè Barcelona torni a funcionar, estigui neta i endreçada i recuperi l’urbanisme transformador enlloc del tàctic i recuperar els serveis de qualitat. Gestionar des del diàleg i el rigor aconseguir un canvi per recuperar la ciutat. Va d’això, de seguir com fins ara o triar un canvi que només jo garanteixo. 

00:14
   

El minut d’or de Collboni al debat electoral de betevé 

“El proper 28-M estic convençut que la victòria serà dels socialistes. Tindrem l’ocasió d’obrir una nova etapa, demano confiança i majoria per liderar nova etapa de Barcelona. M’adreço als votants progressistes i moderats, als joves que voten per primera vegada i, sobretot, als que volen que torni la millor Barcelona. Em comprometo a tenir una Barcelona ordenada, barris nets i segurs, ciutat d’oportunitats. La millor Barcelona està per venir i ho tenim tot, només ens cal un nou alcalde socialista.”

 

00:12
   

El minut d’or de Sirera al debat electoral de betevé 

“Barcelona és un paradís dels ocupes amb problemes de mobilitat i habitatge, que expulsa els veïns. Que torni a portar talent i inversions perquè les noves generacions puguin quedar-se, una aposta pel progrés, i un ajuntament que digui sí al progrés i a les infraestructures 

00:07
   

Maragall (ERC): “Faré un govern en què no hi sigui el PSC

El republicà Ernest Maragall diu que amb “aquest PSC” no s’hi pot pactar, ja que “ha avançat en el sentit invers d’aquell PSC que vostè defensa”, el mateix PSC, ha dit, del qual va marxar perquè ja no era ni socialista ni catalanista. Ha estat contundent quan ha dit: “Faré un govern en què no hi sigui el PSC i més quan constato aquesta competència per pactar amb ells”. 

00:06
   

Colau critica Collboni d’amagar la seva intenció de pactar amb els comuns 

Colau demana “transparència i honestedat en unes enquestes molt igualades i amb molts indecisos”. L’alcaldable no defuig dels pactes i explica que “és segur que s’hauran de fer pactes per governar”, tot i que ella “s’ha presentat per governar”. Assumeix que s’exclouen mútuament amb Trias i critica que Collboni amaga la seva intenció de pactar amb Colau. 

00:02
   

Collboni aspira a una àmplia majoria 

El cap de llista del PSC es veu guanyador de les eleccions i vol obrir una nova etapa “amb tota la il·lusió i l’energia”. Vol guanyar amb una àmplia majoria que li permeti crear un govern que es diferenciï dels seus contrincants. Ha insistit que és el candidat del partit que “ha proporcionat els millors anys a la ciutat i els millors alcaldes de la ciutat”. 

23:59
   

Trias: “Em presento per guanyar les eleccions; si no, marxaré 

Pel que fa als pactes postelectorals, Xavier Trias diu afirma que “em presento per guanyar les eleccions i vull que es produeixi un canvi perquè anem molt malament”. Ha deixat clar que no farà alcaldessa Colau i que lúnica garantia es diu TriasxBarcelona perquè hi hagi un canvi real.” Trias ha assumit “si no soc alcalde, marxaré”. 

23:57
   

Sirera evita escollir entre Trias i Collboni als pactes postelectorals 

Comença el darrer bloc: els candidats hauran de debatre sobre els pactes electorals. El candidat del PP, Daniel Sirera, arrenca les intervencions. Assegura que són partidaris de fer un canvi: que Colau no segueixi sent alcaldessa de la ciutat. Amb el programa electoral sobre la taula, veuran quin partit s’adiu amb el que ells proposen, però no ha volgut mullar-se sobre qui triaria: Collboni o Trias. Sí que ha conclòs que “no respectaré la llista més votada i faré el que calgui perquè Colau no sigui alcaldessa”. 

23:55
   

Foc creuat per l’habitatge al debat de betevé, amb retrets a l’Ajuntament i la Generalitat

El bloc de l’habitatge ha fet disparar les crítiques creuades dels candidats durant ‘el Debat de Barcelona’ d’aquestes eleccions municipals 2023. Els punts més controvertits: la construcció d’habitatge públics i l’ocupació, amb visions ben oposades. Des d’ERC han retret a Ada Colau que en els dos mandats “s’ha fet un terç de tot l’habitatge previst”, mentre que Colau ha defensat que n’han construït més que “cap altre govern”, amb una crítica implícita a la Generalitat.

23:54
   

Trias: “Hem de veure la cultura com un motor de l’economia” 

Xavier Trias ha defensat que la cultura s’ha de potenciar i s’ha de veure com un motor de l’economia. Ha afegit que potenciar la cultura aporta més salut a la democràcia. 

23:50
   

Collboni es compromet que el Paral·lel sigui el centre de les arts escèniques 

El candidat socialista, Jaume Collboni, diu que la cultura forma part de l’ADN de la ciutat, s’hi destina un 6 % del pressupost públic. “Impulsarem de una altra vegada el bonus de cultura, descentralitzarem l’activitat cultural als centres cívics, i donarem suport a les fàbriques de creació i un entorn de llibertat de creació”, ha explicat. L’alcaldable es compromet que “les Rambles del futur siguin la Rambles de la cultura, el Paral·lel serà el Paral·lel de les arts escèniques i la nova àrea de Montjuïc serà un nou pol cultural.” Cal que la ciutat sigui amiga de les indústries creatives, i també de “l’art digital i creatiu.” 

23:48
   

Sirera (PP): El Broadway europeu podria ser al Paral·lel, i l’han destruït” 

Sirera coincideix que l’abandonament del Teatre Arnau és una metàfora del model del govern actual, que ha fet que la bona cultura hagi fugit de Barcelona. Sirera ha afirmat que “el Broadway d’Europa podria ser al Paral·lel i l’han destruït”. Ha afegit que no s’espera res del govern actual, però ha etzibat: “No m’espero res, però com és possible que el senyor Collboni doni suport a un pla dedicat a perseguir els comerços que utilitzin el castellà?”. 

23:44
   

Parera critica que el govern Colau “expulsa el castellà i no creu en la lliure expressió” 

Eva Parera, de Valents, critica “l’abandonament de l’Arnau o el tancament dels concerts de Pedralbes és la imatge de l’estat de cultura”. Parera diu que el govern Colau “expulsa el castellà i nou creuen en la lliure expressió”. La candidata de Valents proposa ser “la capital de l’edició en castellà” i donar una segona oportunitat a Ciutat Vella amb la ve baixa cultural d’Urquinaona, Paral·lel i Montjuïc.  

23:42
   

Colau aposta per una ciutat amb cultura als barris i expressions multiculturals 

La candidata de Barcelona en Comú ha defensat que l’Ajuntament ha aconseguit augmentar els diners del Consorci per a la Normalització Lingüística per facilitar l’accés a classes de català a persones nouvingudes. Assegura que s’ha apostat per la cultura als barris, bàsica per fer una ciutat justa. També s’han ofert beques durant la pandèmia per a les persones en situació més precària, s’han descentralitzat grans festes com la Mercè a altres barris i s’han fet plans per garantir l’accés a la cultura. 

23:41
   

Ernest Maragall acusa “Colau i Collboni d’oblidar-se del català” 

Pel que fa al bloc sobre la cultura, el candidat d’ERC, Ernest Maragall, acusa “Colau i Collboni d’oblidar-se del català” i apunta que això “és dramàtic per la cultura i la llengua”. Diu que s’ha d’ampliar el públic i l’accés de la ciutadania i proposa la creació de la T-Cultura per accedir-hi, en funció del nivell de renda. Maragall proposa crear un centre de cultures del món “perquè a Barcelona es parlen 300 llengües.” 

23:37
   

Anna Grau obre el bloc dedicat a les propostes culturals  

Comença el cinquè bloc, dedicat a la cultura. La candidata de Ciutadans, Anna Grau, l’ha encetat demanant que s’elevi el nivell de la cultura a les institucions. Ha demanat que es deixi enrere lavisió ignorant i estreta de la catalanitat”. Ha dit que Barcelona és una superpresó i que cal apostar per una cultura bilingüe.  

 

23:35
   

Maragall proposa un pla de xoc de neteja de 100 dies per “posar al dia la ciutat” 

Maragall, d’ERC, afirma que “no estem bé en la neteja”, ja que és la partida més important de l’Ajuntament. L’alcaldable proposa “un pla de xoc de neteja amb 100 homes i dones” durant 100 dies consecutius per “posar la ciutat al dia” i potenciar Parcs i Jardins i “situar-los en un lloc de referència”, ha assenyalat. 

23:34
   

Colau posa en valor la tasca en matèria de seguretat 

Ada Colau està d’acord que cal incrementar els cossos policials i dotar de més recursos els jutjats –que han d’aplicar mesures contundents a la delinqüència reincident–, però ha recordat que els delictes més habituals són els robatoris i ha destacat la tasca del tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle. 

23:32
   

“Colau i Collboni no han sabut gestionar seguretat i neteja”, afirma Trias 

El candidat Xavier Trias, critica que “Colau i Collboni no han sabut gestionar seguretat i neteja”. Promet que com a alcalde posarà fi a la mala gestió de la seguretat i la neteja. I “a la Guàrdia Urbana hi ha d’haver comandament”, ha apuntat. 

23:31
   

Maragall (ERC): “L’actuació dels Mossos a la Bonanova va ser excepcional” 

El candidat d’ERC, Ernest Maragall, ha respost a Sirera i ha defensat que l’actuació dels Mossos d’Esquadra als incidents de la Bonanova va ser exemplar. 

23:28
   

Parera: “Ocupes i topmantes estan subvencionats” 

Eva Parera, de Valents, apunta que “ocupes i topmantes estan subvencionats”. Parera proposa retornar al seu país d’origen els delinqüents reincidents estrangers, així com també els menors no tutelats que malviuen als carrers.   

23:25
   

Sirera afirma que la Urbana ha rebut ordres per no actuar en desallotjaments i ocupacions 

Sirera ha puntualitzat a Collboni que del miler de places de la Guàrdia Urbana que diu que han creat, ha obviat que mig miler d’agents s’han jubilat. Retreu que els cossos policials han rebut ordres de no actuar davant situacions de desallotjaments i ocupacions. Ha explicat que està d’acord a castigar la multireincidència i que, com a fill d’agent de la Guàrdia Urbana, sap de quina banda ha d’estar. Collboni ha rebatut que acabaran el mandat amb el màxim històric d’agents de la Guàrdia Urbana. 

23:22
   

Grau (Ciutadans): “Barcelona és una cort de porcs i rates” 

La candidata de Ciutadans, Anna Grau, critica que Barcelona “és una cort de porcs i rates” i assenyala que ja n’hi ha prou que ens governin els que no creuen en la policia”. Grau demana que la Guàrdia Urbana pugui fer servir pistoles Taser i que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil “són màrtirs”. 

23:21
   

Maragall (ERC): “Justícia de proximitat per garantir la seguretat” 

Ernest Maragall ha retret a Collboni que es desentengui de la seva tasca com a part del govern municipal. Coincideix en la importància de coordinar-se amb les altres administracions i apunta que la justícia ha de ser de proximitat, amb un jutjat a cada districte. En l’àmbit del civisme ha insistit que cal garantir els drets de lleure i oci amb el de respecte al descans. 

23:19
   

Collboni, orgullós d’haver reduït el topmanta i els bicitaxis  

Collboni defensa la Guàrdia Urbana, que ha augmentat en nombre d’efectius, i celebra que gràcies a la policia “ja no hi ha problema ni amb el top manta ni amb els bicitaxis”. Assumeix que s’han d’incloure noves tipologies com l’ús indegut dels patinets o més sancions i “pel que fa a la neteja, lideratge”, ha dit. 

23:18
   

Colau aposta per campanyes per conscienciar de la neteja 

Neteja i seguretat preocupen la ciutadana i ens ocupen. Colau justifica que “hi ha un canvi de contracte i això té un temps de transició i desajustos”. El repte ara és conscienciar i engegar campanyes perquè la gent deixi d’embrutar. Per millorar la seguretat és clau la col·laboració entre les administracions. 

23:14
   

Parera (Valents): “Els que estan governant han d’estar al costat de la policia, no al costat dels delinqüents”. 

Pel que fa al tercer bloc d’‘El debat de Barcelona’ sobre seguretat, Eva Parera de Valents, ha apuntat que “a Barcelona cada dos minuts i mig es comet un delicte” i fent càlculs ha dit que “amb el que duem de debat s’han comès 40 delictes”. La candidata de Valents assenyala que “cal més Guardia Urbana, Mossos, Policia Nacional, Guàrdia Civil i calen més recursos”. Critica a Colau que “cal que els que estan governant estigui al costat de la policia, no al costat dels delinqüents”. 

23:12
   

Trias: “La gestió de la seguretat i la neteja és un fracàs

Comença el cinquè bloc del debat centrat en la seguretat i neteja de la ciutat. El candidat Xavier Trias, de Trias per Barcelona: “La ciutat és insegura i la ciutat està bruta. El problema és negar-ho i no gestionar-ho bé”. 

22:59
   

ERC proposta rehabilitar per guanyar habitatges 

Ernest Maragall diu que és un gran fracàs per la gent jove que no poden decidir on viure, “els estem expulsant”. El candidat d’ERC ha apostat per la construcció de més habitatges nous i rehabilitats.

22:58
   

Collboni reconeix que s’han fet 70.000 nous habitatges 

Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, “tenim un problema molt seriós” i demana “humilitat i respecte a Colau”. Confessa que està orgullós de la feina durant aquest mandat en el planejament d’habitatges, “s’han fet 70.000 nous pisos a la ciutat” tant de construcció pública com de privats, de “la generació de confiança perquè els inversors contribueixin en l’oferta de pisos a la ciutat”. 

22:54
   

Ciutadans proposa lloguer assequible a joves 

La candidata de Ciutadans, Anna Grau, ha retret que s’han aprovat lleis que enfonsen la construcció i posen el lloguer pels núvols. Ha proposat mesures concretes com avalar els joves que es volen emancipar, habitatge compartit per gent gran i crear 2.500 habitatges de lloguer assequible rotatoris a solars o edificis públics. També ha afegit a la llista, buidar edificis públic ocupats, com Can Trias –ha ironitzat– referint-se a Can Vies.  

22:52
   

Parera: “Colau és la gran especuladora d’aquesta ciutat” 

Des de Valents, Eva Parera, sobre habitatge diu que “per baixar preus s’ha d’ajustar l’oferta i la demanda” perquè els preus baixin per si mateixos. Diu que Colau “és la gran especuladora d’aquesta ciutat” amb la creació de les superilles i permeten les ocupacions il·legals. 

22:50
   

Sirera (PP): “A Barcelona no es pot viure”

El candidat del PP, Daniel Sirera, està d’acord que l’habitatge és un dels grans problemes i preocupacions a la ciutat. Assegura que donaran suport a una llei de l’habitatge, però no posar d’un topall. Ha culpat el govern actual de ser el responsable que ningú vulgui construir a Barcelona i l’augment de l’ocupació, i ha afegit que “no es pot viure a Barcelona”. 

22:49
   

Collboni diu que l’habitatge serà la seva prioritat 

Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia diu que “el meu compromís és que l’habitatge serà la nostra prioritat”. Collboni diu que s’han de crear nou pisos públics i també privats, així com també rehabilitar el parc d’habitatges i posar-hi ascensor. 

22:48
   

Trias recrimina a Colau la pujada dels lloguers 

Xavier Trias ha dit a Colau “em deixa estupefacte de dir coses que no són veritat. Tenim un seriós problema d’habitatge, en els 8 anys que vostè es alcaldessa els lloguers han pujat un 49%”. Colau li ha contestat que que regularan els preus amb una llei que ells han votat en contra.  

22:45
   

Colau: “Hem fet més habitatge social que cap govern”

La candidata de Barcelona en Comú reivindica que “l’habitatge és un escàndol al nostre país”des de fa 40 anys. Colau ha sentenciat que “avui Barcelona lidera polítiques d’habitatge a tot l’estat i hem fet més habitatge social que cap govern” i també han aconseguit “regular els lloguers de Barcelona” amb la llei estatal aprovada recentment. “Hem evitat milers de desnonaments” ha contestat Colau a Maragall sobre la seva promesa de desnonaments zero en la seva intervenció sobre habitatge.

22:43
   

Parera (Valents): “Ocupar surt gratis” 

La candidata de Valents ha tret al debat la polèmica de l’ocupació, ha afirmat que davant l’espera d’habitatge, hi ha qui opta per ocupar perquè a Barcelona “ocupar surt gratis”. Assenyala que el problema és que no construeixen habitatge i tiren enrere propostes per augmentar el parc de pisos. Ha retret a Colau que considerin les constructores l’enemic enlloc d’un aliat. 

22:41
   

Les propostes de Maragall sobre habitatge: “Intentarem arribar gairebé als zero desnonaments” 

Comença el bloc d’habitatge a ‘El debat de Barcelona’. Ernest Maragall, candidat d’ERC a l’alcaldia, ha promès 20.000 pisos. “Barcelona ha de recuperar el seu ritme, uns 5.000 pisos l’any amb objectiu una tercera part, 8.000 en total del mandat que sigui protegit”. Critica a Colau només ha fet un terç dels pisos socials que havia promès i ha dit que “el 40% dels llogaters han hagut de marxar del seu pis” perquè no han pogut pagar el lloguer. Maragall s’ha compromès a “gairebé arribar a 0 desnonaments.” 

22:40
   

Maragall demana que no malvenguin Barcelona 

El candidat republicà defensa que Barcelona és una joia, però que en mans del govern actual està mal entesa, mal governada i mal explicada i que l’estant malvenent. 

22:40
   

PSC ha fet que Barcelona sigui una ciutat d’oportunitats 

Jaume Collboni: “qui t’ha vist i qui et veu, donant suport al MWC!”, ha dit el candidat socialista a Ada Colau. “És gràcies al PSC els congressos i el teixit econòmic de Barcelona”, ha assenyalat Collboni. “El creixement econòmic és una base fonamental perquè Barcelona sigui una ciutat d’oportunitats”, ha sentenciat Collboni. 

22:38
   

Trias retreu a Colau que insinui pactes 

Xavier Trias ha retret a Colau que treguin les coses de context perquè assegura que només ha dit que podria entendre’s amb Collboni o Maragall. 

22:36
   

Colau: “L’ampliació de l’aeroport és negacionisme climàtic” 

Ada Colau, alcaldable de Barcelona en Comú “la regulació del turisme dona bons resultats”, també com a model de congressos tecnològics i científics i el Mobile World Congress s’ha volgut quedar a la ciutat. “L’ampliació de l’aeroport és negacionisme climàtic”, ha dit l’alcaldessa i ha preguntat sobre el pacte de Trias donant-hi suport. 

22:35
   

Tensió entre Collboni i Colau al debat de betevé: “Posar una paperera no és fer una superilla”

Els candidats a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona,es veuen les cares al ‘Debat de Barcelona’ i a l’inici hi ha hagut un primer moment de tensió entre el candidat del PSC, Jaume Collboni, i la de Barcelona en Comú, Ada Colau. El socialista ha criticat el model de mobilitat dels comuns: “No pot posar una paperera i dir que s’està fent una superilla”. La resposta de Colau no s’ha fet esperar: “Senyor Collboni, no em queda clar si vostè parla com a membre del govern municipal o com a persona que abandona la seva responsabilitat“.

collboni colau debat electoral betevé municipals 2023

22:33
   

Parera defensa millores per als autònoms

Parera s’ha autodenominat la candidata de l’economia. Ha defensat “soc autònoma que he creat el meu negoci” i per això defensa mesures com una conselleria d’autònoms i altres propostes per als autònoms.

22:31
   

Parera carrega contra l’independentisme 

La candidata de Valents, Eva Parera, critica Colau d’haver prohibit els pisos turístics i les llars compartides. “És una barbaritat!”, ha valorat. Diu que “sentir parlar les forces independentistes de crear economia és una broma de pèssim gust” perquè com es capta l’economia és amb “seguretat i vostès no en donen”. Parera critica que a Catalunya venen menys empreses des de l’1-O. 

22:29
   

Trias acusa el govern municipal d’estar despistats 

El candidat Xavier Trias aposta per buscar l’excel·lència, la recerca i la innovació. Demana que Barcelona faci de capital de Catalunya i assumeixi el lideratge que s’exigeix a la ciutat de Barcelona. No estar despistats, “porten 8 anys despitats”, ha dit referint-se a Colau i Collboni. 

22:28
   

Sirera (PP): “Sense turisme Barcelona no sobreviurà” 

“Si els creuers no són benvinguts, tampoc els que venen a passar el cap de setmana”, diu irònicament Daniel Sirera, candidat del PP a l’alcaldia. Apunta que “el turisme és fonamental, sense turisme Barcelona no sobreviurà”. L’alcaldable acusa Maragall i Colau de “model de decreixement econòmic de turisme” i acusa Colau que ara es contamina més perquè hi ha més embussos i assenyala que “la gent està fins als nassos i les ambulàncies no arriben al Clínic i tot està col·lapsat”. 

22:27
   

Maragall (ERC) creu que s’han de limitar els creuers de trànsit 

Ernest Maragall retreu al govern municipal que el creixement que han aconseguit és el de la desigualtat. Respecte a les mesures anticontaminació, assegura que l’han centrifugat a altres barris. Pel que fa al turisme considera que no ha de massificar i s’han de limitar els creuers de trànsit. També avançar en l’electrificació i descontaminació del Port. 

22:25
   

Qui va guanyant el debat de Barcelona a betevé per les eleccions municipals 2023?

Volem saber la teva opinió sobre el debat electoral de Barcelona a betevé. Quin candidat creus que que va guanyant?. Pots votar entre els set alcaldables participants: Ernest Maragall (ERC), Ada Colau (BComú), Jaume Collboni (PSC), Xavier Trias (TriasxBCN), Eva Parera (Valents), Daniel Sirera (PP) i Anna Grau (Cs). 

debat electoral barcelona beteve eleccions municipals 2023

22:23
   

Colau: “La governança del turisme dona bons resultats” 

Ada Colau, candidata de BComú a l’alcaldia, diu que “una cosa que ens distingeix és que hem tingut la valentia d’afrontar l’emergència climàtica” i “hem regulat el turisme com mai s’ha fet abans amb una reducció de l’atur i tenim el rècord de contractes indefinit”. Pel que fa als creuers, Colau ha apuntat que “s’han de reduir els creuers perquè no són sostenibles”, així com els pisos turístics. “La diversificació econòmica i la governçana del turisme donen bons resultats”, ha conclòs en aquest segon bloc sobre turisme. 

22:20
   

Valents defensa el turisme a gran escala 

Eva Parera ha dit “sí al turisme, sí als creuer i sí a l’ampliació de l’aeroport”. Detalla que el 45 % de facturació del petit comerç ve de compradors que estan de turisme a la ciutat i que no es pot posar en joc la supervivència d’aquests negocis.  

22:19
   

Daniel Sirera: Barcelona és turística o no serà 

El candidat del PP ha dit que anar en contra el turisme és anar contra l’essència de la ciutat. Ha lamentat que Colau i Collboni estiguin expulsant el turisme de qualitat: no volen hotels de 5 estrelles, ni creuers, ni ampliació de l’aeroport… Què volen? Que vinguin en bicicleta? 

22:18
   

Anna Grau estripa un rebut de l’aigua 

Pel que fa al bloc d’economia i turisme, Anna Grau (Ciutadans), diu que “anar contra el turisme és una catetada i els compromisos es compleixen”. Diu que el problema no és el turisme és que “gestiona Barcelona amb els peus.” Ha mostrat un rebut de l’aigua que ha dit que “és escandalos” i  ha trencat en directe, perquè critica que és una “taxa abusiva”.

grau trenca factura aigua

22:16
   

Collboni: Més qualitat i menys quantitat de turistes 

Jaume Collboni ha assegurat que com a alcalde defensarà un model de creixement econòmic que doni garanties a empreses grans i també a les petites. Respecte el turisme aposta per més qualitat i menys quantitat, que els creuers tinguin base a Barcelona i menys escales.  

22:15
   

Sirera (PP): “Els radars són recaudatoris” 

Daniel Sirera, candidat del PP, critica que els radars “són recaudatoris”, sobretot els que se situen fora de les escoles durant tot el cap de setmana i també a les nits. Sirera ha dit que el govern Colau “vol matar la moto i el sector de l’automòbil” amb les seves mesures de mobilitat. 

22:12
   

Trias, a favor del lideratge per defensar els grans projectes  

Xavier Trias necessiten un urbanisme de debò, sense recórrer a l’urbanisme tàctic. Ha defensat projectes com els de la Sagrera i un paper vigilant del govern municipal davant els ministeris. 

Xavier Trias debat electoral barcelona beteve eleccions municipals 2023

22:11
   

Maragall defensa Rodalies 

Ernest Maragall, candidat d’ERC a l’alcaldia, defensa els nous túnels de tren de Rodalies i demana més inversió. Diu a Collboni que amb els temes de la ronda de Dalt “no faré un Collboni” i mantindré els pactes amb els veïns i ha dit que “vosté ha fallat amb Rodalies”. Ha acusat als companys socialistes de Collboni del govern central, encarregats de Rodalies i ha dit que pel que fa a la mobilitat de Rodalies,  “estem al mínim de dignitat”, ha dit. 

Maragall debat electoral Barcelona betevé eleccions municipals 2023

22:08
   

Sirera (PP): Els eixos verds només desvien la contaminació i embussos

Daniel Sirera ha retret a Colau que no escolti de veritat als taxistes, que estan farts. Està pacificant consell de Cent, jo visc al carrer València on ha vingut tot el soroll i tota la contaminació “la convido a venir a dormir una nit a casa meva”.Collboni i Colau ha retret que estan fent el paper de Pimpinela “perquè esteu governant junts”.

Sirera debat electoral Barcelona betevé eleccions municipals

22:05
   

Colau respon a Collboni i Sirera 

La candidata de BComú, Ada Colau, respon les interpelacions dels altres candidats. Ha preguntat al socialista Jaume Collboni si parla “com a membre del govern o no” i recalca que “amb la Meridiana no s’havia atrevit ningú” i aquestes mesures “les hem aprovat junts!”, ha dit a Collboni. Colau ha contestat a Sirera (PP) que sí que ha donat suport al taxi, no com Ayuso, que ha liberalitzat el sector. 

Colau debat electoral barcelona betevé eleccions municipals

22:03
   

Collboni (PSC): Pacificar sense castigar el vehicle privat

Jaume Collboni defensa que ha fet propostes concretes i que ha contribuït a grans transformacions com la de Glòries. Està d’acord amb la pacificació, però sense castigar el vehicle privat, cotxes sostenibles o motos elèctriques com la que ha fet servir per venir al debat.

22:03
   

Trias (TriasxBcn): “Colau no fa superilles” 

Pel que fa a la mobilitat, Xavier Trias, de la candidatura de TriasxBcn, diu que el problema és “com es gestiona l’emergència climàtica”. Ha apuntat que el creador de les superilles diu que Colau “no fa superilles”. Trias diu que Colau menteix, i la contaminació “no està gens bé”. “Prou que ens vinguin ministres i ens venguin inversions”, ha criticat l’alcaldable.   

21:59
   

La candidata de Ciutadans diu que ja n’hi ha prou d’eixos verds 

La candidata de Ciutadans Anna Grau ha criticat que si segueix la creació d’eixos verds la propera rua de celebració del Barça s’haurà de fer a Madrid perquè aquí no podran circular per cap enlloc. En castellà, ha defensat que un pla de mobilitat depèn de canviar el govern municipal de cap a cap i deixar de mentir. Ha coincidit amb Collboni en la cobertura de la ronda de Dalt, però li ha retret –tirant d’hemeroteca- que ho prometi cada quatre anys.

Anna Grau debat electoral Barcelona betevé eleccions municipals 2023

21:57
   

Parera (Valents): “Colau ha anunciat el gran col·lapse amb la presentació dels 20 eixos verds” 

Pel que fa a la mobilitat i l’emergència climàtica, la candidata de Valents, Eva Parera, diu que “Colau ha anunciat el gran col·lapse de Barcelona, de provocació i menyspreu” amb la presentació de la creació de 20 nous eixos verds. Parera ha recalcat que s’ha d’invertir en pla de motos per a la ciutat.

Eva Parera debat electoral barcelona betevé eleccions municipals 2023

21:55
   

Connectar el tramvia i pacificar els barris de muntanya

El candidat socialista, Jaume Collboni, ha defensat que farà una ciutat d’ordre i oportunitats, i també fer de la ciutat d’avantguarda contra el canvi climàtic amb una transició ecològica que no deixi ningú enrere. Pacificar els barris de muntanya amb la cobertura de la ronda de Dalt, fer la rambla de Vallcarca i ampliar les línies de metro. Ha Assegurat que culminarà la connexió del tramvia i Daniel Sirera li ha replicat que ha tingut 8 anys al govern per materialitzar propostes.

21:54
   

Sirera (PP): “Colau ha paralitzat la ciutat” 

Daniel Sirera, candidat del PP, ha carregat contra Colau i ha dit que “ni Barcelona és un laborarori científic ni nosaltres som les seves cobayas” pel que fa a la mobilitat. Sirera ha apuntat que Colau ha convertit la ciutat en un “caos circulatori i ha matat Cerdà”. Ha assenyalat que l’Ajuntament “ha paralitzat la ciutat” i que això va en contra del procés. 

21:52
   

Maragall aposta per reforçar la connexió metropolitana 

Sobre el model de ciutat i mobilitat, el candidat republicà Ernest Maragall ha començat explicant que a betevé se sent com a casa. Barcelona i l’entorn tenen una relació intensa i això implica mesures potents, no n’hi ha prou amb els eixos verds i amb la gestió actual. “Actuarem en els 73 barris amb el concepte sostenible, parlem de propostes com el pla d’aparcaments per connectar amb el transport que connecta a l’entorn metropolità, les línies de bus elèctrics que redueixin el nombre de cotxes que congestionen els accessos”. El candidat d’ERC, ha apostat per accelerar el ritme de l’electrificació. 

21:49
   

Colau demana “propostes concretes” dels altres partits per reduir la contaminació 

Ada Colau, candidata de Barcelona en Comú a l’alcaldia, ha començat el debat adreçant-se als dos equips del Barça que han guanyat La Lliga. “Tenim model de ciutat de present i de futur”, s’ha qüestionat la manca de propostes d’altres partits polítics pel que fa a la transformació urbanística per reduir la contaminació i ha demanat que s’enfoqui amb “propostes concretes”.

21:46
   

Comença ‘El debat de Barcelona’ de betevé 

Comença ‘El debat de Barcelona’, moderat per Eva Arderius, cap d’informatius de betevé. Els set candidats a l’alcaldia parlaran sobre les qüestions que han marcat l’agenda política aquests quatre anys. El debat s’estructurarà en sis blocs principals basats en les preocupacions ciutadanes recollides en el baròmetre. Un debat que acabarà amb un minut d’or final dels set candidats a l’Ajuntament en aquestes eleccions municipals 2023 a Barcelona. 

21:39
   

Els minuts previs al debat electoral de betevé davant el faristol 

Compte enrere per l’inici del debat electoral. Les posicions dels candidats han estat decidides per sorteig. Els minuts abans s’està explicant als set participants la dinàmica de les intervencions, el temps que tindran en cada torn de paraula i altres detalls. 

debat electoral barcelona beteve eleccions municipals

21:34
   

Tota la informació de la campanya, al butlletí de betevé   

El 28-M ja és a tocar i a betevé volem oferir-te la millor informació d’una campanya electoral que servirà per decidir el model de ciutat dels propers anys. Una de les grans novetats serà la “newsletter” de betevé, un butlletí que et permetrà estar al dia de tots els detalls de la cursa electoral dels candidats a l’alcaldia.  

21:31
   

Els candidats agafen posicions a plató 

Primera presa de contacte dels candidats amb el plató on es farà ‘El debat de Barcelona’. S’estan familiaritzant amb els faristols i les posicions que hauran d’ocupar. Els candidats s’han saludat i han intercanviat les primeres impressions. També s’han fet la foto de família dels participants amb la cap d’informatius, Eva Arderius i el director de betevé, Sergi Vicente. 

 

21:19
   

Com serà ‘El debat de Barcelona’?  

Els set candidats parlaran sobre les qüestions que han marcat l’agenda política aquests quatre anys. Hi haurà sis blocs principals basats en les preocupacions ciutadanes recollides en el baròmetre i un minut d’or final. 

Us ensenyem les entranyes del plató i els espais de betevé que aquesta nit obrim als set candidats que participen al debat. Els set faristols ja són a punt i entrarem al control de realització.

21:13
   

Com serà ‘El debat de Barcelona’?  

Els set candidats parlaran sobre les qüestions que han marcat l’agenda política aquests quatre anys. Hi haurà sis blocs principals basats en les preocupacions ciutadanes recollides en el baròmetre i un minut d’or final. 

Us ensenyem les entranyes del plató i els espais de betevé que aquesta nit obrim als set candidats que participen al debat. Els set faristols ja són a punt, entrarem al control de realització i veureu com van arribant els candidats. 

21:05
   

Entra a betevé el setè candidat, Ernest Maragall

El cap de llista d’ERC a les eleccions municipals, Ernest Maragall, ha estat el setè i últim candidat en arribar a les instal·lacions de betevé. Maragall ha assegurat que “espera sentir-se com a casa” i gaudir del contrast i el debat de projectes. També que els ciutadans treguin les conclusions lliurement, que ho convertim en una bona aproximació a la decisió de vot.

ernest maragall debat electoral barcelona betevé

20:59
   

Ada Colau arriba a betevé 

La cap de llista de Barcelona en Comú, Ada Colau, sempre espera que sigui propositiu i no una baralla entre partits i ha estat la primera a posar sobre la taula la importància de ser clars en els possibles pactes. Confia que la varietat de temes permeti que els candidats donin propostes concretes als electors.

Ada Colau debat electoral barcelona betevé

20:57
   

El candidat popular, Daniel Sirera, ja és a les instal·lacions de betevé 

Daniel Sirera, cap de llista del PP, ha estat el cinquè a arribar a betevé. Espera poder tenir temps d’explicar les propostes, i assegura que el més important és que els electors puguin triar amb llibertat. 

Daniel Sirera debat electoral barcelona betevé

 

20:54
   

Jaume Collboni ja és a betevé 

El candidat del PSC, Jaume Collboni, ha estat el quart candidat a arribar a betevé. Ha afirmat que ve amb ganes d’explicar les propostes en positiu i que la campanya és una gran conversa i vol convèncer que la millor opció és la socialista.

Collboni debat electoral barcelona beteve

20:51
   

Anna Grau ha estat la tercera a arribar a betevé 

La candidata a Barcelona de Ciutadans, Anna Grau, ha arribat la tercera a les portes de betevé. Grau encapçala per primera vegada la llista taronja. Grau, que encapçala per primera vegada la llista taronja, ha explicat que s’alegra que es doni veu a tots els grups per poder fer arribar les seves propostes als electors. 

Anna Grau debat electoral barcelona

20:46
   

Xavier Trias arriba a les instal·lacions de betevé 

El candidat de Trias per Barcelona, Xavier Trias, ja és a les instal·lacions de betevé. És la cinquena vegada que es presenta a unes eleccions municipals a Barcelona. L’alcaldable assegura que “ve encantat” a aquest primer debat televisiu, amb paciència i esperant que sigui interessant pels votants escoltar els set candidats. 

20:37
   

Arriba Eva Parera, la primera candidata a les municipals 2023 

Comencen a arribar els candidats que participen en el debat electoral. Ho fan en l’ordre invers a la representació que tenen actualment al consistori. Eva Parera, al capdavant de la llista de Valents, ha estat la primera a entrar a betevé, que ha assegurat que encara amb ganes i energia el debat. Ve a explicar quina és la Barcelona de Valents, que els votants encara no han provat. 

Eva Parera debat electoral beteve

20:34
   

Les expectatives i les claus del debat 

El programa previ al debat està conduït per la periodista Sandra Mestres i l’acompanyen a la taula quatre experts que ens donaran les claus del debat. Són els periodistes Toni Aira, Ester Vivas, Txell Pauné i David Cobo que coincideixen que aquest primer debat televisat serà clau més enllà de les polítiques concretes i per entendre els lligams i pactes postelectorals. 

20:24
   

Què n’esperen del debat el director de betevé, Sergi Vicente, i la directora d’Informatius, Eva Arderius? 

A betevé ja està tot a punt per al debat electoral. El director de la cadena, Sergi Vicente, ha assegurat que “aquest és, amb diferència, el millor debat per seguir unes eleccions més disputades que mai perquè nosaltres som especialistes en Barcelona”. Per la seva banda, la directora d’informatius, Eva Arderius, s’ha mostrat “amb nervis i molta il·lusió”. “Hi ha molta gent que no sap què votar. Els oferirem una bona eina perquè puguin escollir i decidir“, ha conclòs. 

20:18
   

A punt per al debat a betevé  

Set dels candidats a l’alcaldia de Barcelona participen aquest vespre al debat electoral de betevé, que començarà a les 21.45 h. Ada Colau, Jaume Collboni, Xavier Trias, Ernest Maragall, Daniel Sirera, Eva Parera i Anna Grau explicaran les seves propostes per a Barcelona.  

Abans, però, a les 20 h ha arrencat una programació especial per desgranar les claus principals d’aquests comicis, que segons apunten les enquestes es preveuen molt ajustats. 

20:13
   

Qui creus que guanyarà el debat?  

Un cop comenci el debat, volem que hi participeu i que voteu quin candidat creieu que està guanyant el debat. A partir de les 21.45 h, s’activarà aquesta enquesta per saber com valoreu els participants del debat electoral de betevé. 

debat electoral barcelona beteve eleccions municipals 2023

20:07
   

Seguiment del debat electoral de betevé al COAC 

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya en col·laboració amb la Fundació Catalunya Europa ofereix en directe ‘El debat de Barcelona’. 

Ha programat un acte en què l’escriptor Jordi Amat i les periodistes Núria Orriols i Neus Tomàs reflexionaran sobre l’impacte i la utilitat dels debats electorals.

20:01
   

‘El debat de Barcelona’ escalfa motors 

Comença un programa especial, previ a ‘El debat de Barcelona’ per mostrar-vos l’arribada dels set candidats que a les 21.45 h participaran al debat a betevé. 

19:47
   

7 candidats al debat dels 24 que es presenten a Barcelona

‘El debat de Barcelona’ reuneix els set candidats a l’alcaldia que tenen representació actualment al consistori. Són ERC, BComú, PSC, TriasxBCN, Ciutadans, PP i Valents.   

A Barcelona hi concorren 24 llistes i us expliquem qui són els caps de llista. Consulta els candidats de les eleccions municipals del 2023. 

19:23
   

Horari i on veure el debat de betevé

Podràs veure ‘El debat de Barcelona’ en diverses plataformes de betevé: a la TDT, al web, a les xarxes socials del ‘btv notícies’ i a través del “hashtag” #DebatBarcelona. També a l’aplicació mòbil de betevé, al canal de YouTube i a La Xarxa +.   

A les 20 h, començarà una prèvia amb les claus del debat, que començarà a les 21.45 h, i cap a les 00.00 h farem l’anàlisi posterior amb experts.

18:57
   

Tot a punt al plató de betevé 

En menys de tres hores arrenca ‘El debat de betevé’ i el plató ja és a punt. Darreres proves de so i llums, i faristols a lloc per rebre els set candidats municipals que hi participen. 

18:31
   

Les llistes de les municipals  

Qui es presenta a les llistes de les eleccions municipals 2023 a Barcelona, més enllà dels candidats a l’alcaldia? L’1 de maig es van proclamar de forma oficial i ja es pot dir que 24 candidatures concorreran a les eleccions amb els seus programes electorals. Consulta les llistes electorals de les municipals i coneix els 41 noms que es presenten a les eleccions del 28-M. 

18:09
   

DebatBarcelona, el “hashtag” per seguir el debat a betevé 

A betevé farem servir el “hashtag” #DebatBarcelona a les xarxes socials perquè hi trobeu tot el contingut: vídeos, declaracions i millors moments d‘El debat de Barcelona’.  

Amb aquesta etiqueta, els usuaris de les xarxes socials podran trobar fàcilment l’evolució i les intervencions del debat electoral que tindrà lloc avui a betevé a partir de les 21.45 h.