quant cobra mesa electoral eleccions generals 2023 23 juliol

La selecció de gent per a les meses electorals de les eleccions generals 2023 és completament aleatòria. Això vol dir que el president i els vocals d’una mesa n’han acabat formant part per sorteig i, per tant, a qualsevol elector que complís els requisits podia acabar sent escollit. President, vocals i suplents hauran de ser a les 8 h del 23 de juliol al col·legi electoral que els hagi tocat i aquells que formin part de la mesa durant tota la jornada rebran una compensació econòmica per la seva tasca.

Et detallem quant es cobra per ser en una mesa electoral el 23-J i de quina manera rebran el pagament. La quantitat cobrada pel president i els vocals és igual als comicis de les municipals.

70 €: el que es cobra per ser en una mesa electoral

Totes aquelles persones que hagin estat designades com a titulars de la mesa (per tant, en queden exclosos els suplents que finalment marxin a casa abans de les 9 h del 23 de juliol) tenen dret a una compensació de 70 euros. El dinar, però, no està inclòs. Això vol dir que l’àpat del migdia va a càrrec de cada membre.

Els 70 € són superiors en comparació amb altres conteses electorals com les municipals del 2019, quan es va pagar 65 euros a cada membre de la mesa. Ara bé, a les municipals del 28-M ja es va pagar 70 euros als integrants de les meses.

Quan es cobren els diners?

Segons l’Ajuntament de Barcelona, en el cas del pagament per les meses del 28 de maig, s’acabarà efectuant el 10 de juliol del 2023, un mes i mig després de la contesa electoral. En el cas de les generals, tot fa pensar que el pagament es farà entre finals d’agost i el mes de setembre.

D’acord amb la llei, cada membre de la mesa haurà de presentar l’imprès original de la domiciliació bancària on constarà el número de compte en format IBAN i la signatura del titular d’aquest compte. L’exemplar d’aquest document s’haurà enviat abans, juntament amb la notificació del nomenament de la mesa. Això sí, també n’hi haurà més a disposició dels membres de la mesa durant la jornada electoral. El consistori recorda que en cap cas no s’acceptaran:

  • Fotocòpies.
  • Còpies escanejades enviades per correu electrònic.
  • Signatures en nom dels perceptors “per ordre”.

Vies de contacte per dubtes sobre el pagament

En el cas que hi hagi qualsevol dubte, l’Ajuntament demana posar-se en contacte amb el 010, al correu electrònic tresoreriaeleccions@bcn.cat o a un dels següents telèfons: 93 402 33 19 i 93 402 31 44.

Permís laboral per ser a la mesa electoral el 23-J

Tal com recorda el Ministeri de l’Interior, les persones designades com a membres d’una mesa tenen dret a un permís retribuït de la jornada completa durant el dia de la votació si l’horari laboral li coincideix amb aquell diumenge. Però què passa si ha de treballar dilluns, després d’una jornada maratoniana al col·legi electoral?

“En qualsevol cas, tenen dret a una reducció de la seva jornada de treball de cinc hores el dia immediatament posterior“, assegura Interior. Per tant, si té una jornada de vuit hores, podrà lliurar-se de les cinc primeres i haurà de treballar les tres restants.

Què vols saber de les eleccions generals 2023?