Amb l’escrutini dels vots finalitzat, ja es coneixen els resultats de les eleccions municipals 2023 a Barcelona. En aquesta pàgina pots recuperar el seguiment dels resultats de les eleccions municipals 2023 a Barcelona.

Des de les 21 h hem seguit l’escrutini de les eleccions municipals 2023 a Barcelona. Consulta els resultats amb els gràfics que tens a continuació. També, pots recuperar el minut a minut, amb l’última hora de les votacions, el sondeig a peu d’urna de betevé i les reaccions dels candidats.

Escrutini dels resultats de les eleccions municipals 2023

Si estàs accedint des del mòbil i no pots veure correctament el gràfic, clica en aquest enllaç.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?

01:22
   

TriasxBCN i el PSC s’imposen en quatre districtes cadascun, i BComú guanya als altres dos 

Els 10 districtes de la ciutat han quedat repartits en franges clarament diferenciades entre els tres candidats més votats. Xavier Trias s’ha imposat als districtes de l’Eixample, les Corts, Sarrià-Sant Gervasi i Gràcia, es a dir, el centre de Barcelona. El socialista Jaume Collboni és la primera força als districtes situats a la banda Besós: Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. I Ada Colau guanya als districtes situats a la banda Llobregat: Sants-Montjuïc i Ciutat Vella. 

 

00:55
   

Aquests són els regidors electes del 28-M  

Després de la victòria de Xavier Trias a les eleccions d’aquest 28-M, així és com es repartirà el plenari entre els 41 regidors. Alguns dels representants que s’estrenen a l’Ajuntament de Barcelona són Damià Calvet, Maria Eugènia Gay, Carolina Recio, Ester Capella, Juan Milián, Gonzalo de Oro.  

41 regidors Ajuntament Barcelona

00:43
   

Ada Colau: “Interpel·lem el PSC i ERC per negociar i intentar formar govern” 

La candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha estat rebuda pel seu equip cridant-li “alcaldessa!”. Emocionada, Colau ha agraït a la militància el suport durant els vuit anys de mandat. En relació amb els resultats, Colau ha felicitat Trias per la victòria i ha assegurat que els comuns han estat envoltats de campanyes de desprestigi. “Trias ha quedat primer, amb 11 regidors, i les forces progressistes en sumem 24”, ha conclòs la fins ara alcaldessa de la ciutat.  

00:27
   

Jaume Collboni: “El PSC no renuncia a res” 

Jaume Collboni ha deixat clar a la compareixença que el PSC “no renuncia a res”, un cop s’han sabut els resultats de les eleccions municipals. El candidat socialista ha afirmat que Barcelona “ha votat el canvi i el progressisme”. En aquest sentit, ha afegit que els socialistes tenen “l’oportunitat i el deure d’obrir una nova etapa de progrés i estabilitat”.  

 

00:23
   

Trias: “Estic plenament convençut que seré l’alcalde d’aquesta ciutat” 

El candidat de TriasxBCN i guanyador de les eleccions del 28-M a Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat que intentarà negociar amb tothom. “Estic plenament convençut que seré l’alcalde d’aquesta ciutat”, ha afirmat Trias.  

00:11
   

El PSC celebra la segona posició de Collboni: “Catalunya, socialista!” 

Els socialistes han festejat la segona posició de Jaume Collboni a les eleccions municipals de Barcelona, després d’una lluita molt aferrissada amb els comuns. Amb crits de “Catalunya, socialista!”, l’equip de campanya ha celebrat la victòria.  

00:06
   

Collboni, la segona força més votada amb 142 vots més que Colau  

El PSC s’ha convertit en la segona força més votada aquest 28-M, amb 10 regidors. El partit encapçalat per Jaume Collboni finalment s’ha imposat a Colau, amb només 142 vots més que la candidata de BComú.  

23:52
   

67 vots separen BComú del PSC  

Amb el 99,8 % escrutat, Ada Colau es manté en la tercera posició amb només 67 vots de diferència del segon partit més votat, el PSC. Un resultat molt ajustat i que encara no és definitiu. La segona posició en les eleccions municipals pot ser clau en els futurs pactes per formar govern.  

23:39
   

Resultats de les eleccions municipals 2023 a Barcelona: ciutat, districtes i barris | GRÀFICS 

Consulta tots els resultats de les eleccions municipals 2023 a Barcelona. En aquesta pàgina pots veure com han quedat els partits el 28-M a la ciutat, amb els resultats per districtes i els resultats per barris i seccions censals tan bon punt siguin públics. També tens l’opció de consultar els resultats de les eleccions municipals 2023 per municipis. 

23:31
   

La participació en les municipals a Catalunya se situa en el 55,6 %, 9,3 punts menys que el 2019 

 La participació en les eleccions municipals a Catalunya és d’un 55,55 %, amb el 99,62% de vot escrutat, la qual cosa suposa un descens de 9,26 punts respecte als comicis de fa quatre anys. Pel que fa a les dades globals de l’Estat espanyol, han votat almenys el 63,86% dels electors.

23:08
   

Trias guanya les eleccions municipals amb 11 regidors 

TriasxBCN es converteix en la força més votada en les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, amb 11 regidors. En segona posició hi ha el PSC, amb 10 representants. Per darrere hi quedaria BComú, amb nou regidors; ERC, amb cinc; el PP, amb quatre, i Vox, amb dos. Queden fora del consistori Valents i Ciutadans.  

23:01
   

Eva Parera (Valents): “Colau ja no serà alcaldessa” 

La candidata de Valents a les eleccions municipals, Eva Parera, ha valorat la sortida del partit del consistori. Ha justificat aquesta pèrdua de regidors pel fet que el partit té només un any de vida. Tot i això ha afirmat que el missatge ha calat en una part de la ciutadania.  

“Hi ha una bona notícia que tots celebrem i és que Colau ja no serà alcaldessa de la ciutat de Barcelona”, ha celebrat Parera.  

22:57
   

“Trias, alcalde!”, així ha celebrat TriasxBCN la victòria  

Xavier Trias i tot el seu equip ha festejat la victòria a les eleccions municipals de Barcelona. Amb crits de “Trias, alcalde!”, el candidat de TriasxBCN ha assegurat que es presentava als comicis per governar la ciutat i “seré alcalde”. “Intentarem fer una Barcelona millor”, ha afirmat Trias, que també ha agraït el suport a Junts, el PDeCAT i Demòcrates.  

22:19
   

Trias s’avança amb 11 regidors i el 86,2 % de vot escrutat 

Amb un 86,2 % del vot escrutat, Xavier Trias s’avança amb 11 regidors. La segona força més votada és el PSC de Jaume Collboni, amb 10 edils. BComú perd un regidor respecte als resultats anteriors i es queda amb nou. ERC n’obtindria, cinc; el PP, quatre, i Vox, dos.  

22:14
   

Continua el triple empat amb el 85,1 % de l’escrutini 

TriasxBCN es manté com la força més votada, amb un 21,5 % dels vots. El partit de Xavier Trias quedaria empatat amb 10 regidors amb el PSC, amb el 20,5 % dels vots, i BComú, amb el 19,7 %. 

22:10
   

El pactòmetre de les eleccions municipals del 2023 a Barcelona: quins pactes hi haurà a l’Ajuntament? 

 Ha arribat el moment de fer servir el pactòmetre de les eleccions municipals del 2023 a Barcelona. Amb els resultats de 28-M, juga a elaborar els pactes que hi haurà a l’Ajuntament de Barcelona durant els dies vinents, de cara a la investidura del pròxim alcalde o alcaldessa de la ciutat. A betevé hem creat un pactòmetre perquè puguis sumar els regidors que hagi aconseguit cada partit en els comicis del 28-M i veure quines possibilitats d’acords poden haver-hi i quins partits sumen una majoria absoluta, situada en 21 regidors. 

pactometre eleccions municipals 2023 barcelona

22:03
   

Triple empat entre Trias, Collboni i Colau  

Amb un 73,4 % dels vots escrutats, hi ha un triple empat entre TriasxBCN, PSC i BComú, amb 10 regidors. ERC quedaria per darrere, amb cinc representants, i el PP, amb quatre. Vox perd un regidor i es queda amb dos. 

21:56
   

 L’escrutini arriba al 65 % i Trias avança Collboni 

Amb un 65,8 % de l’escrutini, Trias avança el PSC de Jaume Collboni per només dues dècimes. En segona posició, se situen els socialistes amb 10 regidors. BComú n’obté nou; ERC, cinc; PP, quatre, i Vox, tres.  

21:47
   

Amb un 52,3 % escrutat, el PSC baixa de 12 a 10 regidors i Trias avança Colau 

Amb un 52,3 % escrutat, el PSC continua al capdavant dels resultats de les eleccions municipals, amb 10 regidors. El partit de Collboni empata en regidors amb TriasxBCN, que avança Colau. BComú obté nou regidors. Per darrere hi ha ERC, amb cinc, el PP, amb quatre, i Vox, amb tres. Ciutadans i Valents continuen fora del consistori.  

21:35
   

Quan sabrem els resultats de les eleccions municipals del 2023 a Barcelona per barris? 

Els resultats de les eleccions municipals del 2023 els coneixerem la mateixa nit de la jornada electoral, a partir de les 21 h. Els trobaràs ben detallats a la pàgina especial de resultats que hem preparat al ‘btv notícies’. També podrem disposar dels resultats per barris i per seccions censals; és a dir, carrer a carrer, però no en el mateix moment que els resultats generals. Quan els sabrem? No serà tan immediat: encara haurem d’esperar unes hores. 

21:32
   

Amb un 15,5 % escrutat, el PSC és la força més votada a Barcelona  

Amb un 15,5 % escrutat, el PSC se situa al capdavant dels resultats de les eleccions municipals amb 12 regidors. En segona posició, hi ha BComú, amb nou regidors, seguit de Trias per Barcelona, amb set regidors. Vox entraria a l’Ajuntament amb tres regidors. I Ciutadans i Valents es quedarien fora del consistori.  

21:18
   

Eva Parera, candidata de Valents, afirma que els “bons” resultats seran a l’escrutini 

La candidata de Valents, Eva Parera, segueix la nit electoral des d’un despatx. Els sondeigs prediuen el mateix que les enquestes de fa dies: no entren a l’Ajuntament. Afirmen que els resultats “bons” seran durant l’escrutini, així que demanen prudència. Encara tenen esperança d’entrar al consistori. 

21:16
   

Comença l’escrutini 

A les 21 h ha començat l’escrutini de les eleccions municipals del 2023 a Barcelona. Amb un 3,9 % dels vots escrutats, el PSC de Jaume Collboni hi obtindria 24,3 % dels vots; BComú, 19,5%; TriasxBarcelona, 15,9 %; ERC, 11,8 % ; PP, 8,9 %; Vox, 7 %; CUP; 3,6 %; Valents, 2,6 % i PACMA 1,4 %.  

21:06
   

Els membres de Vox a l’alcaldia de Barcelona arriben a l’hotel per seguir la nit electoral 

El candidat de Vox a les eleccions municipals del 2023 de Barcelona, Gonzalo de Oro, ja segueix la nit electoral des de l’Hotel Barcelona Center. Alguns membres de la formació l’han rebut entre crits d’”alcalde, alcalde” i aplaudiments. Poc després de dos quarts de nou del vespre, hi ha arribat el líder del partit a Catalunya, Ignacio Garriga.  

Vox eleccions municipals 2023 Barcelona

 

20:58
   

ERC no vol valorar els sondeigs 

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha dit que no volen entrar a valorar els sondejos sobre les eleccions municipals. “Veurem com van arribant les dades”, ha explicat als mitjans en una compareixença breu.  

Vilalta ha recordat que, tot i que ja no hi ha presos polítics Catalunya, encara no es viu la situació de normalitat “que alguns han pregonat”. La republicana també s’ha mostrat preocupada per la tendència a la baixa de la participació.  

20:51
   

Ciutadans destaca que la participació ha estat més baixa del que s’esperava i demana “prudència” davant dels sondejos 

La diputada de Ciutadans Marina Bravo ha valorat els primers sondejos del 28-M i n’ha destacat que la participació ha estat “una mica més baixa de l’esperada”. Bravo ha ressaltat que costa més mobilitzar l’electorat “moderat i de centre”, i ha evitat fer referència als sondejos que deixen fora de l’Ajuntament de Barcelona el partit taronja. “Serem prudents i farem una valoració quan tinguem els primers resultats definitius”, ha conclòs.  

20:45
   

Jordi Martí (BComú): “Les enquestes són positives, però serem molt prudents” 

En una atenció als mitjans a la sala La Paloma, Jordi Martí (BComú) ha reconegut que les enquestes els són positives, però seran “molt prudents” en les valoracions. “Continuarem pendents d’aquest frec a frec que ha marcat la campanya i esperem un desenllaç feliç”, ha afirmat. 

Martí s’ha mostrat preocupat per la possible entrada de Vox al consistori, “Seria una molt mala notícia”, i pel fet que les enquestes mostrin un Estat espanyol “tenyit de blau”, en referència als vots del PP. 

20:37
   

Jordi Martí, número tres de la llista de Trias per Barcelona, compareix per valorar els sondejos a peu d’urna 

Jordi Martí, el número tres de la llista i cap de campanya de Trias per Barcelona, ha comparegut per valorar el resultat dels sondejos a peu d’urna. “Les dades són un punt de partida”, ha dit. “Al llarg de la nit, estic segur que aniran a l’alça”. A més a més, ha volgut recordar que “tots els escenaris estan oberts” i que “avui no es decidirà res”. 

20:34
   

El PP valora els sondejos a peu d’urna: “Complirem el nostre objectiu, que era créixer” 

El número dos de la candidatura del PP a Barcelona, Juan Milián, ha valorat les xifres de la participació i ha agraït a Daniel Sirera la campanya “il·lusionant, serena i rica”. Milián no s’ha pronunciat sobre l’eventual entrada de Vox a l’Ajuntament que dibuixa el sondeig de betevé i s’ha limitat a subratllar que “complirem el nostre objectiu, que era créixer” 

PP eleccions municipals 2023 Barcelona

20:32
   

L’escrutini del vot presencial i per correu es fa alhora 

Els sobres amb els vots per correu per a les eleccions municipals del 2023 han arribat abans de les 20 h als col·legis electorals. Correus s’encarrega de portar les butlletes, que es guarden fins a l’hora del tancament, moment en què s’introdueixen dins les urnes per al recompte.    

20:23
   

Resultats de totes les eleccions municipals a Barcelona (1979-2019) 

Mentre no hi hagi els resultats de les eleccions del 2023 pots consultar el recompte de totes les eleccions municipals des del 1979 a Barcelona: les dades, amb gràfics detallats, i el resum de la contesa. 

20:12
   

A la recerca de l’Ohio barceloní: quin barri pot marcar els resultats de les municipals del 2023? 

Predir qui aconseguirà la victòria a les eleccions municipals del 2023 és una missió gairebé impossible a Barcelona. Però hi ha algun barri a la ciutat que es pugui prendre de referència per ser l’Ohio de Barcelona? Als Estats Units, qui guanya les eleccions en aquest estat obté el triomf a la presidència. La incògnita és saber quin barri de la ciutat compleix aquests requisits. I la resposta és que hi ha cinc barris candidats. En aquesta pàgina te’n donem tots els detalls.  

20:08
   

Colau guanyaria les eleccions a Barcelona, segons el sondeig de la CCMA i RTVE 

La candidata de BComú a les eleccions municipals del 2023 de Barcelona, Ada Colau, guanyaria els comicis segons el sondeig publicat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i Radiotelevisió Espanyola (RTVE). Colau obtindria el 21 % dels vots i 10 regidors, els mateixos resultats que el 2019. Segons l’enquesta, la seguiria de prop el PSC i la candidatura de l’exalcalde Xavier Trias, en tercera posició. ERC seria quarta força, el PP doblaria resultats, Vox irrompria a l’Ajuntament de Barcelona i Cs i Valents en desapareixerien. 

Ada Colau eleccions municipals 2023 Barcelona
Foto: ACN

20:02
   

Tanquen els col·legis electorals a Barcelona  

Els col·legis ja han tancat portes, a les 20 h, a la ciutat. Al llarg de la jornada, els electors han pogut dipositar el vot a les urnes en un dels 302 punts de votació. A partir d’ara, els membres de la mesa electoral comencen el recompte de vots, que anirem actualitzant al llarg de la nit. 

19:59
   

Colau guanyaria les eleccions municipals segons el sondeig del GESOP 

La candidata de Barcelona en Comú a l’alcaldia de Barcelona, Ada Colau, guanyaria les eleccions municipals del 2023 amb el 22,5 % dels vots i aconseguiria entre 10 i 11 regidors, segons el sondeig a peu d’urna del GESOP per a betevé i ‘El Periódico’. Els comuns millorarien en gairebé dos punts els resultats del 2019 (20,7 %) i aconseguirien un marge estret sobre Xavier Trias (TriasxBCN) i Jaume Collboni (PSC), que obtindrien el 20,8 % dels vots i el 19,9 %, respectivament, però tots dos obtindrien entre 9 i 10 edils. Trias gairebé duplicaria els resultats de Junts el 2019 (10,5 %) i el PSC assoliria un punt i mig més (18,4 %). 

sondeig beteve eleccions municipals 2023 barcelona

19:58
   

Xavier Trias arriba a l’Hotel Catalonia Ramblas 

Xavier Trias, candidat de TriasxBCN a les eleccions municipals, ja ha arribat a l’Hotel Catalonia Ramblas per fer el seguiment de la nit electoral. L’ha rebut el candidat número tres a la llista del partit, Jordi Martí.

Trias eleccions municipals 2023 Barcelona 

19:48
   

Colau arriba a la sala La Paloma “optimista” però “prudent” 

La candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha arribat a les 19 hores a la sala La Paloma per fer el seguiment de la nit electoral. Quan ha arribat a la sala i en resposta a les preguntes dels periodistes, ha dit: “Volem ser optimistes, però també prudents”, ja que encara falta gent per votar. Colau ha entrat a la sala acompanyada dels candidats Jordi Martí, Janet Sanz, Gemma Tarafa, Jess González i membres del seu equip.  

Colau eleccions municipals 2023 Barcelona

19:44
   

Collboni viu l’escrutini des de la seu nacional dels socialistes a Barcelona 

15 minuts abans del tancament de les urnes, el candidat dels socialistes a Barcelona, Jaume Collboni, ha arribat a la seu del nacional del PSC.  

Collboni eleccions municipals barcelona 2023

 

19:41
   

Ernest Maragall arriba a l’Estació del Nord per seguir la nit electoral 

El candidat d’Esquerra a les eleccions municipals del 2023 de Barcelona, Ernest Maragall, arriba a aquesta hora a l’Estació del Nord per seguir en directe el recompte de vots. Ho ha fet pocs minuts després de les 19.30 h, acompanyat de la seva dona.  

Maragall eleccions municipals 2023 Barcelona

 

19:36
   

Parera arriba a la seu de Valents per seguir la nit electoral   

La candidata de Valents a les eleccions municipals del 2023 de Barcelona, Eva Parera, ja ha arribat a la seu del partit per seguir els resultats d’aquest 28-M. Parera ho ha fet poc abans de les set de la tarda, acompanyada de diversos membres del seu equip de campanya. Entre les cares conegudes també hi ha els primers candidats de Barcelona: Albert Guivernau, Marilén Barceló, Joan Castelló o Jaime Baucells.

Eva Parera eleccions municipals 2023 Barcelona  

19:28
   

Anna Grau arriba a la seu del partit per seguir la nit electoral 

La candidata de Ciutadans a les eleccions municipals del 2023, Anna Grau, ja ha arribat a la seu del partit, des d’on seguirà l’escrutini i tota la nit electoral. Grau ha arribat passades les set de la tarda acompanyada del líder del partit a Catalunya, Carlos Carrizosa, que aquest migdia ha acompanyat a la cap de llista a votar.

Anna Grau eleccions municipals 2023 Barcelona

19:25
   

Daniel Sirera ja segueix la nit electoral 

El candidat del PP a les eleccions municipals de Barcelona, Daniel Sirera, acaba d’arribar a un hotel del centre de la ciutat per seguir la nit electoral.  

daniel sirera eleccions municipals 2023 barcelona

19:15
   

Barcelona ha perdut una quarta part dels votants a les eleccions municipals des del 1979 

L’Ajuntament de Barcelona ha facilitat les dades del cens electoral de les eleccions municipals del 2023, i els registres de la població cridada a les urnes continua baixant. Des de les primeres eleccions de la democràcia, Barcelona ha perdut més d’una quarta part dels votants. En 44 anys d’eleccions municipals, la ciutat ha passat de tenir un cens electoral d’1.487.392 a 1.108.175 votants. 

19:08
   

Últims minuts per votar a les eleccions municipals de Barcelona   

Arribem als darrers minuts perquè els electors introdueixin la papereta a les urnes. A partir de les 20 h es tancaran els col·legis electorals i les meses començaran el recompte de vots. A partir de les 21 h arribaran els primers resultats de les eleccions municipals. 

19:05
   

Viu la nit electoral de Barcelona a betevé 

La nit electoral de les eleccions municipals 2023 a Barcelona es viu a betevé. A partir de les 19 h, aquesta casa ofereix un programa especial en directe amb tots els resultats de les eleccions a la ciutat al minut, l’escrutini a temps real, l’ambient als col·legis electorals i l’anàlisi del que passi la nit del 28-M. 

programa beteve nit electoral eleccions municipals 2023 barcelona

18:59
   

El sondeig de les eleccions a Barcelona: resultats a partir de les 20 h 

El sondeig a peu d’urna de les eleccions municipals 2023 a Barcelona que elabora GESOP per a betevé i ‘El Periódico’ es publicarà a les 20 h i podràs veure els resultats en directe a l’especial que oferirem a betevé. Serà un resultat que tindrà en compte les enquestes a peu d’urna i que servirà per calibrar les opcions de les diferents candidatures. 

18:58
   

En marxa el programa especial

Ja està en marxa el programa sobre la nit electoral a betevé, amb el tancament dels col·legis, el sondeig de betevé i ‘El Periódico’ els resultats del 28-M. Segueix aquí l’última hora de les eleccions municipals!