programes electorals eleccions municipals 2023 barcelona

Què diuen els programes electorals de les eleccions municipals 2023 a Barcelona? Tots els partits han presentat les seves propostes de cara al 28-M. En aquesta pàgina pots consultar el programa electoral de cada partit per a les eleccions municipals 2023 en PDF perquè puguis veure què planteja cada partit de cara als comicis del 28 de maig.

Estan inclosos els documents d’ERC, BComú, PSC, Junts, Ciutadans, PP, Valents, la CUP i Vox.


Programes electorals de les eleccions municipals 2023: quin vols veure?


Programa d’Ernest Maragall (ERC) a les municipals 2023

Ernest Maragall

El programa d’Esquerra Republicana per a les eleccions municipals 2023 a Barcelona s’ha fet públic just abans de la campanya. El partit d’Ernest Maragall ha anat anunciant públicament diverses propostes. Per exemple, transformar la Gran Via i el carrer d’Aragó en eixos verds, un pla per ampliar voreres i reduir carrils “més enllà de l’Eixample”, doblar el pressupost de la Regidoria d’Esports i crear una regidoria de drets i benestar animals, entre d’altres.

Programa d’Ada Colau (BComú) a les municipals 2023

ada colau

Ada Colau aposta per pacificar grans artèries com el carrer d’Aragó o el de Balmes. El programa de Barcelona en Comú per a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona també posa l’èmfasi en l’increment de l’habitatge públic, amb la construcció de pisos assequibles en grans avingudes.

Programa de Jaume Collboni (PSC) a les municipals 2023

jaume collboni candidat psc eleccions municipals 2023

També s’ha fet públic el programa electoral del PSC per a les municipals del 2023. Els socialistes, amb Jaume Collboni al capdavant, proposen diverses actuacions durant els 100 primers dies de mandat, com la renda Barcelona, un acord institucional per ampliar l’aeroport o enderrocar el mur de la Model.

Programa de Xavier Trias (TriasxBCN) a les municipals 2023

El programa de TriasxBCN per a les eleccions municipals del 2023, amb Xavier Trias com a candidat, planteja reformar la Diagonal sense el tramvia des de Verdaguer fins al passeig de Gràcia i, també, fer canvis a la Gran Via. També defensa tirar endavant les terminals de creuers al Port de Barcelona.

Programa d’Anna Grau (Ciutadans) a les municipals 2023

Anna Grau eleccions municipals 2023 Barcelona Ciutadans

Ja es coneix el programa electoral de Ciutadans per a les eleccions municipals 2023. La candidata Anna Grau promet 3.500 noves places de llars d’infants a la ciutat, veu bé que la Guàrdia Urbana pugui fer servir pistoles elèctriques (Taser) i proposa crear una oficina per defensar els propietaris contra les ocupacions. També aposta per rebaixar impostos i aturar l’urbanisme tàctic.

Programa de Daniel Sirera (PP) a les municipals 2023

Daniel Sirera PP

El programa electoral del PP a les eleccions municipals 2023 de Barcelona també s’ha fet públic, amb Daniel Sirera al capdavant de la candidatura. Per exemple, proposa que les motos puguin circular pel carril bus, defensa l’ampliació de l’aeroport i es compromet a rebaixar les tarifes del transport públic i impostos com l’IBI.

Programa d’Eva Parera (Valents) a les municipals 2023

Eva Parera candidata Valents eleccions municipals 2023

En espera del programa electoral de Valents per a les eleccions municipals 2023 de Barcelona, la candidata Eva Parera ha fet diverses propostes fins ara: que Barcelona tingui fins a 5.000 policies, eximir de l’IBI els propietaris de pisos ocupats, estudiar posar contenidors sota terra, eliminar la ZBE i revertir la superilla de l’Eixample.

Programa de Basha Changue (CUP) a les municipals 2023

Basha Changue candidata eleccions municipals 2023 Barceona CUP

Ja s’ha fet públic el programa electoral de la CUP per a les eleccions municipals 2023 a Barcelona. Et detallem algunes propostes de la candidatura de Basha Changue: que Barcelona deixi d’acollir el Mobile World Congress, no obrir cap nou hotel a la ciutat, fer una ordenança de terrasses més restrictiva, prohibir la participació de la Guàrdia Urbana en els desnonaments o desprivatitzar el Bicing o el TRAM.

Programa de Gonzalo de Oro-Pulido (Vox) a les municipals 2023

Gonzalo de Oro-Pulido

El programa electoral de Vox a les eleccions municipals 2023 a Barcelona recull, com a propostes, eliminar la zona de baixes emissions (ZBE), incrementar el nombre de policies al carrer o crear aparcaments dissuasius.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?