(Europa Press / Redacció) Un problema amb les claus de l’edifici ha retardat una hora i quart l’inici i el tancament de la jornada electoral en un dels punts d’Hostafrancs, el de l’Institut Escola Arts. Hi ha hagut dos incidents, en realitat. Primer, no hi ha anat el conserge encarregat d’obrir l’escola a les 7.45 h, l’hora marcada. Després, i segons fonts de la Delegació del Govern, “la segona persona que tenia les claus” s’hi ha presentat, però no les duia.

Això ha obligat, finalment, a actuar els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, que han hagut de trencar la porta per poder obrir el centre i permetre la votació. Ha acabant entrant en funcionament sobre les 10.15 h del matí, quan la resta de col·legis electorals ja feia una hora i 15 minuts que estaven en marxa. Per això, s’ha pres la decisió de perllongar la jornada de votació fins a les 21.15 h, tot i que a partir de les 20 h ja començaran a donar-se a conèixer els primers sondejos.

Segons ha explicat a betevé la Delegació del Govern, la decisió d’allargar l’horari de la votació si el col·legi ha obert més tard és potestat de la persona que presideix la mesa. La Delegació del Govern recomana que si això passa -que una mesa obri més tard-, també tanqui més tard de forma proporcional. Tot i això, pot passar, afegeix, que el mateix president o presidenta decideixi tancar les votacions si transcorreguda un estona d’aquest temps afegit no es presenta cap més votant.

A banda d’aquesta incidència amb les claus, es dona el fet que l’Institut Escola Arts el conformen tres edificis i si bé el que acull la votació és del carrer de l’Àliga, 16-18, al matí hi havia a la porta de l’edifici de la plaça de Joan Corrades un cartell de la Junta Electoral rectificat i reenviant als votants cap a l’edifici correcte.