Horari col·legis electorals eleccions Catalunya 12-M 2024

El 12 de maig són les eleccions a Catalunya 2024. Un cop publicat el cens, se sabrà el nombre de persones que podran exercir el dret a vot el 12-M, i també tots els col·legis electorals que s’habilitaran a Barcelona amb motiu de la contesa electoral. Quin és l’horari dels col·legis electorals a les catalanes del 2024? Tot seguit, et detallem l’hora d’obertura i de tancament dels punts de votació; és a dir, a quines hores es pot introduir la papereta dins de l’urna.

Ja t’avancem que els horaris dels col·legis electorals d’enguany seran els mateixos que en anteriors conteses.

Horari dels col·legis electorals

L’horari dels col·legis electorals el 12 de maig serà el següent:

  • 9 h: hora d’obertura
  • 20 h: hora de tancament

Abans de les 9 h, però, estan cridats tots els titulars de la mesa a les 8 h per poder-la constituir abans no obrin els col·legis. Si es presenten tots els presidents i vocals o els suplents poden cobrir les absències que puguin produir-se, la mesa queda constituïda (un president i dos vocals) i podrà recollir vots des de les 9 h.

El recompte de vots, a partir de les 20 h

Fins a les 20 h, els ciutadans podran introduir la papereta. A partir d’aleshores, es tanquen els col·legis electorals i les meses començaran el recompte de vots. A partir de les 21 h arribaran els primers resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya.

Què vols saber de les eleccions de Catalunya 2024?