Aquesta jornada de les eleccions municipals 2023 s’ha produït una imatge insòlita al barri de Sant Andreu. Una de les urnes del col·legi electoral Ignasi Iglesias, al carrer del Cinca, ha sortit al carrer perquè pogués votar una persona amb mobilitat reduïda que es trobava a l’interior d’un vehicle.

Segons ha difós amb un vídeo un usuari de Twitter, l’urna ha sortit del col·legi amb el consentiment dels membres de la mesa, el president i els dos vocals, i acompanyada de les persones que exerceixen d’apoderades dels diferents partits, per tal de corroborar que no hi havia cap incident. De fet, en el missatge explicita que tots ells “han ajudat a fer que fos possible”.

Segons explica en la publicació, la persona que ha votat des del cotxe es diu Quimet i és un “company de lluites” de la CUP. Amb el vídeo, a més, aquest usuari ha volgut denunciar que no tots els col·legis electorals estan adaptats.

En dubte la legalitat de treure l’urna al carrer

El fet ha provocat la resposta en cadena de diversos tuitaires es que es pregunten si és legal treure una urna del col·legi electoral i si això pot invalidar la votació d’aquesta mesa. Des de betevé hem consultat la Delegació del Govern, que ha confirmat la legalitat del procediment, sempre i quan l’urna estigui vigilada degudament de la mateixa manera que dins del col·legi electoral.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?