#DonesHistòriaBarcelona

Dones que han fet història a Barcelona

L’absència i la invisibilitat de les dones han estat constants al llarg de la història. Durant molts i molts anys el relat ha estat escrit pels homes, que no han tingut en compte el paper de la dona en la construcció i participació socials.

Descobreix qui són i com han aconseguit fer història

Recuperar les aportacions de les dones a la història és imprescindible per reconèixer i reivindicar el seu paper en la construcció de la memòria col·lectiva de Barcelona.

Al llarg de la història i per tradició, a les dones els ha tocat dedicar-se a la cura de les persones. El seu accés al món de la ciència ha estat un camí llarg i difícil.

Durant segles, moltes dones han lluitat per format part d’un món reservat majoritàriament als homes: el dels negocis i el comerç

Actualment, la presència de dones en competicions esportives és un fet habitual, però no fa gaire les dones que practicaven esports eren minoria.

Les dones han tingut històricament el paper d’objecte passiu i inspirador d’artistes.

Si només vols veure les peces audiovisuals, pots mirar-les en aquesta llista de reproducció del canal de YouTube


El projecte Dones que han fet història a Barcelona ha estat possible gràcies a la complicitat de tot l’equip de betevé, el mitja de comunicació públic de Barcelona, i el suport de Mercats de Barcelona.