Al carrer de la Lleona, 4, va néixer el 1865 Pepita Teixidor, una de les pintores més importants de l’època, amb permís de Lluïsa Vidal. La seva família amb molta sensibilitat artística li va fer costat en la seva formació.

Pepita Teixidor dominava com ningú l’aquarel·la i va rebre diversos reconeixements internacionals i es considera la millor pintora de flors de l’època modernista. El seu univers pictòric es va centrar en motius florals que pintava al seu taller de Vallvidrera.

Exposició a París

Va exposar a París, a l’Exposició Universal del 1900, juntament amb Ramon Casas i Santiago Rusiñol. Tot i ser una pintora prolífica, les seves obres no estan exposades: gairebé totes pertanyen a col·leccions particulars, que va pintar en el seu moment per a la burgesia catalana, i les tres que té al MNAC estan al dipòsit.

La primera dona amb un monument a Barcelona

Va morir de manera sobtada el 1914, per un atac de cor, i tres anys després se li va fer un reconeixement a la Ciutadella, sent la primera dona a qui es va dedicar un monument a Barcelona. Un acte de l’any 1917 que va aplegar un grapat d’artistes i intel·lectuals, entre ells la seva amiga Dolors Monserdà .  Tot i haver estat una aquarel·lista de referència a Espanya, haver exposat i haver rebut premis tant d’aquí com internacionals, Teixidor va caure en l’oblit del gènere, com tantes altres dones.