La campanya electoral de les eleccions municipals 2023 a Barcelona arriba a la seva fi. Aquest divendres els candidats esgoten les últimes hores per captar la confiança dels votants. Segueix minut a minut aquest últim dia de campanya, amb les propostes finals dels candidats i els darrers actes i mítings dels partits.

Són hores decisives per a Ernest Maragall, Ada Colau, Jaume Collboni, Xavier Trias, Eva Parera, Daniel Sirera i Anna Grau, conscients que cap enquesta ha donat un clar guanyador de les eleccions i que, per tant, segurament caldran pactes per formar govern. De fet, aquests últims dies els alcaldables han intensificat els missatges apel·lant al vot útil, sabent també que els sondeigs assenyalaven que hi ha una gran quantitat de votants indecisos.

Els partits mobilitzen els pesos pesants en els mítings finals

Aquest vespre de divendres, a partir de les 19 h, els partits celebren els mítings finals de la campanya electoral i tots han mobilitzat als líders de les seves respectives formacions. Així, Maragall està acompanyat d’Aragonès i Junqueras, i des de Madrid venen la vicepresidenta Yolanda Díaz per assistir al míting de Colau i el president Pedro Sánchez que assisteix al de Collboni.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?

21:32
   

Fi del seguiment minut a minut de l’últim dia de campanya electoral

Fins aquí el seguiment del minut a minut de l’última jornada de la campanya electoral que ha finalitzat amb els mítings dels diferents candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona

19:43
   

Colau i Díaz, a punt per la cloenda de la campanya de BComú

Barcelona en Comú posa punt final a la campanya electoral amb un to festiu, alguna protesta i centenars de persones de públic

La formació ha escollit el Parc de Sant Martí per culminar la cursa per a les eleccions d’aquest diumenge. Un districte, el de Sant Martí, que és clau per als comuns.
Està previst que l’alcadessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, hi intervingui cap a les 20 h al costat d’una figura que ha estat clau en campanya: la vicepresidenta del govern espanyol i també líder de Sumar, Yolanda Díaz.

final campanya Bcomú

19:26
   

Comencen els mítings de final de campanya 

A les 19 h han començat els mítings finals de la campanya electoral en els que els partits han mobilitzat als líders de les seves respectives formacions. Així, Maragall està acompanyat d’Aragonès i Junqueras, des de Madrid ha vingut la vicepresidenta Yolanda Díaz per assistir al míting de Colau i el president Pedro Sánchez participa al del socialista Collboni. 

18:35
   

Sirera i Parera, els que més han trepitjat Sarrià – Sant Gervasi  

Els candidats a l’alcaldia han repartit els actes de campanya de forma força equilibrada pels 10 districtes, tot i que es fa palès l’interès territorial de cada partit. Per exemple, Daniel Sirera (PP) i Eva Parera (Valents) són els que més han visitat Sarrià – Sant Gervasi, mentre que Ada Colau (BComú) no hi ha fet cap acte.  

Maragall, Trias i Collboni són els que han repartit més equitativament els mítings pels districtes. 

Actes de campanya al mapa: quins barris han trepitjat els candidats a les eleccions municipals?

18:09
   

El vot per correu baixa significativament a Barcelona 

Un total de 72.470 ciutadans han votat per correu a les eleccions municipals a tot Catalunya, 20.277 menys que a les eleccions del 2019.  

En el cas de la província de Barcelona, han votat 10.911 persones menys que fa quatre anys. Si en aquell moment ho van fer 65.172 persones, ara ho han fet 54.261. 

Tot i això, Barcelona és la província que més vots ha rebut. Tarragona és la segona amb 6.761; Girona, la tercera amb 5.885, i Lleida, la darrera, amb 5.563 vots. 

14:47
   

Belarra dona suport a Colau en un vídeo 

(ACN) La secretària general de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha publicat aquest divendres a Instagram un vídeo de suport a Ada Colau coincidint amb el darrer dia de campanya i després de no haver assistit a cap dels seus actes a Barcelona.  

En el missatge envia “tota la força” a l’alcaldable de Barcelona en Comú i afirma que Barcelona “és i ha estat un exemple”. Segons ella, un govern de Colau és la “garantia” d’un govern progressista. “Aquestes eleccions només hi ha un vot que garanteix que Barcelona obre camí”, assenyala.  

Qui sí que ha acompanyat Colau en dos grans actes fins ara i ho farà també aquest vespre en l’acte de tancament de campanya ha estat la vicepresidenta segona del Govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz. 

Ione Belarra
Foto: ACN

14:15
   

La CUP desplega una pancarta gegant a l’estació de Sants 

La CUP ha protagonitzat una acció sorpresa aquest divendres al matí coincidint amb el final de la campanya electoral. Ha desplegat una pancarta gegant a l’estació de Sants amb el lema “Ni CiU ni PSC. Vota el que més mal els fa”. I afegeix: “Cap vot a Trias ni a Collboni, ni directe ni per omissió”.  

Els cupaires han difós l’acció a través de les xarxes socials, en què han assegurat que aquestes eleccions “la ciutat es juga seguir com fins sempre o forçar una alternativa”.  

13:55
   

Almeida demana el vot per al PP de Barcelona: “Jo el votaria sens dubte, es diu Dani Sirera i és la pera” 

 (ACN) L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha demanat el vot per al PP de Barcelona i, específicament, per al cap de llista, Daniel Sirera, en un vídeo difós a les xarxes socials. “És un gran candidat, jo el votaria sens dubte; es diu Dani Sirera i és la pera”, ha afirmat Almeida, i ha insistit que “coneix, estima i defensa més que ningú” Barcelona, a banda de ser “una bona persona orgullosa de la seva ciutat i la seva gent”. 

 Al vídeo l’alcalde de Madrid garanteix que Sirera “es deixarà la pell” perquè Barcelona “recuperi el seu millor moment i torni a enamorar tots els espanyols com ja ho va fer”. 

13:04
   

Inés Arrimadas demana el vot constitucionalista al costat d’Anna Grau 

La candidata de Ciutadans a l’alcaldia, Anna Grau, ha comptat amb el suport d’Inés Arrimadas en l’últim dia de campanya. La portaveu del partit al Congrés ha demanat el vot constitucionalista per a Ciutadans i ha reconegut que Barcelona és un lloc especial perquè és “on va néixer el partit”. 

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, s’ha mostrat convençut que Ciutadans tindrà representació al plenari. “No prevec cap altre escenari”, ha sentenciat. 

La candidata de Ciutadans, Anna Grau, ha demanat “el vot moderat” i ha assegurat que són l’única opció política que ha dit clarament que “no donarà suport a Colau”. 

Inés Arrimadas Anna Grau

 

12:10
   

Colau fa una crida als votants indecisos 

L’alcaldessa i candidata a la reelecció per Barcelona en Comú, Ada Colau, es dirigeix als votants indecisos en l’últim dia de cursa per a les eleccions municipals del 28-M. Ha convidat la ciutat a fer-li “un vot de confiança” per liderar un govern progressista a Barcelona. Colau ha defensat que representa l’única força que té “un model clar de ciutat, de futur”. 

L’alcaldable dels comuns ha reflexionat que el 28 de maig s’escollirà entre un govern d’esquerres si ella surt vencedora dels comicis o “un govern de Trias i Collboni; el govern del retrocés, que vol frenar la transformació verda i tornar a posar catifes vermelles als privilegiats”, ha afegit.  

 

Colau (BComú) demana “un vot de confiança” als indecisos en l’última dia de campanya electoral

11:47
   

Collboni fa una crida a “la mobilització massiva” 

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha demanat un últim esforç a la militància socialista en el darrer matí de campanya electoral. Des d’un acte al Bon Pastor (al districte de Sant Andreu), el cap de llista del PSC ha fet “una crida a la mobilització massiva” de cara a diumenge perquè “ningú es quedi a casa” i aconseguir l’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona.  

Després de visitar el museu de les cases barates, ha assegurat que “estem a punt de guanyar les eleccions i a un pas de tenir un alcalde socialista”. 

Jaume Collboni

10:36
   

Inés Arrimadas, primera aparició a la campanya Ciutadans 

La portaveu del Congrés de Ciutadans, Inés Arrimadas, participa aquest matí en un acte de campanya a la plaça de la Universitat per donar suport a la candidata, Anna Grau. Aquest és l’únic acte d’aquesta campanya electoral en què ha participat Arrimadas.  

08:20
   

Quins són els últims actes de campanya? L’agenda dels candidats d’aquest matí

Aquest matí els candidats a l’alcaldia de Barcelona han convocat els darrers actes de campanya abans dels mítings finals del vespre. El republicà Ernest Maragall ha convocat una roda de premsa al Mirador de l’Alcalde; la candidata de BComú, Ada Colau, la farà als Jardins de Ca l’Aranyó, amb Janet Sanz i Jordi Martí, i Jaume Collboni també ha convocat els mitjans a mig matí.

Xavier Trias presentarà les propostes de cultura i llengua a l’Ideal, i el popular Daniel Sirera atendrà els periodistes a la plaça de Pastrana, al Carmel.

L’acte més destacat del matí, però, serà la presència d’Inés Arrimadas amb la candidata de ciutadans, Anna Grau. Justament l’últim dia de la campanya coincidirà amb la primera aparició en un acte a Barcelona de la portaveu de Ciutadans al Congrés.

08:02
   

Comença el minut a minut del darrer dia de la campanya electoral

Encetem un seguiment especial minut a minut de l’últim dia de la campanya electoral. Els candidats a l’alcaldia esgoten les darreres hores d’aquest divendres per poder demanar el vot als ciutadans, abans dels comicis d’aquest diumenge. Aquí podràs saber quins són els últims actes de campanya, els mítings finals dels diferents partits i quins missatges adrecen a l’electorat abans de la jornada de reflexió.