Els actes de campanya dels líders municipals han omplert el mapa de Barcelona de forma força equilibrada pels 10 districtes, tot i que es fa palès l’interès territorial de cada partit. Els candidats a les eleccions municipals 2023 han trepitjat places i carrers estratègics per traslladar el seu discurs. Per districtes, els més visitats són l’Eixample, Ciutat Vella i Sarrià – Sant Gervasi. Per contra, la presència dels polítics ha estat menor a Sant Andreu i Gràcia.

Cada candidat ha protagonitzat una vintena d’actes i mítings. L’únic que s’ha mogut en bus ha estat Ernest Maragall (ERC) en una ocasió. Sens dubte, Anna Grau (Cs) és la candidata més present als mercats, un costum que ha anat a menys entre els alcaldables. En diverses ocasions han coincidit en localitzacions com Ca l’Alier, al Poblenou, o la plaça de Catalunya.

En aquest mapa interactiu trobaràs els actes de campanya amb atenció als mitjans de comunicació i amb presència dels líders municipals. Per tant, no comptem les carpes de partit, debats televisius, ni entrevistes en agències o mitjans. També cal tenir present que la pluja ha obligat a cancel·lar actes de campanya i això pot esbiaixar alguns resultats. Quan això passa, el partit ha reprogramat l’acte a la seva seu.

Visitar barris amb vot assegurat

Sobre el terreny, podem detectar una taca blava de Daniel Sirera (PP) i Eva Parera (Valents) a Sarrià – Sant Gervasi, tot i que aquesta última és de les que més ha freqüentat Ciutat Vella. El candidat popular s’ha aferrat a allà on pot captar el vot de centredreta fins al punt de no visitar Gràcia ni Nou Barris, per exemple. La mateixa tendència s’observa amb BComú i l’absència d’Ada Colau a Sarrià – Sant Gervasi. Maragall, Trias i Collboni són els que han repartit més equitativament els mítings pels districtes.

Llocs repetits als mateixos districtes

Tot i tenir molts punts per escollir dins de cada districte, molts han coincidit en indrets simbòlics com la plaça de la Virreina, a Gràcia, on es van alternar Colau i Trias. També és el cas dels Jardins de les Tres Xemeneies a Sants-Montjuïc, amb Valents i el PSC, o els Jardins de Can Xiringoi, a Nou Barris, on van fer actes Trias i Grau.

Els candidats també han parlat del mateix tema, però en ubicacions diferents. Per exemple, sobre feminisme i LGTBi, Colau en va parlar a la Vila de Gràcia, Collboni a l’Hotel Axel i Ernest Maragall al Parc de la Ciutadella, davant la plaça de la transsexual Sonia Rescalvo.

On han iniciat i acabat la cursa cap al 28-M?

Ciutat Vella i l’Eixample van concentrar els trets de sortida de les candidatures. Ada Colau, Ernest Maragall i Eva Parera van situar l’acte inicial de campanya a Ciutat Vella. Xavier Trias, Anna Grau i Daniel Sirera ho van fer a l’Eixample. Jaume Collboni és l’únic que es va desmarcar de la resta a Horta-Guinardó, districte on també tancarà la seva cursa cap al 28-M.

La resta de punts finals de campanya són variats i alguns, sense sorpreses. El PP tancarà paradeta a Pedralbes o Valents, a la plaça d’Adrià, a Sant Gervasi – Galvany. Entre les curiositats de l’agenda de campanya hi ha l’acte final d’Ernest Maragall, a sala La Paloma del Raval, on Colau va fer l’acte d’inici.