El candidat del Partit Popular a les eleccions municipals 2023, Daniel Sirera, s’ha compromès a incrementar el cos de la Guàrdia Urbana amb 1.000 agents nous i també a reclamar a la Generalitat que destini 3.000 mossos més a Barcelona. En l’últim acte de la campanya electoral, abans del míting final d’aquest vespre, Sirera ha reivindicat que “Barcelona es mereix un alcalde que es prengui seriosament la seguretat”. Ho ha dit des de la plaça de Pastrana, al barri del Carmel, on assegura que els veïns estan “molt preocupats” per la inseguretat “amb baralles i incivisme nocturn”.

Sirera ha recordat als votants que durant aquest mandat els socialistes han estat al capdavant de l’àrea de seguretat a l’Ajuntament. “Barcelona necessita un canvi en seguretat, algú que s’ho cregui”, ha dit. I ha defensat que el PP és únic partit que garanteix aquest canvi. “Si els ciutadans ens donen suport diumenge, Barcelona deixarà de ser la ciutat més insegura d’Espanya”, assegura.

L’alcaldable popular també s’ha compromès a exigir a l’Ajuntament que es personi com a acusació particular en casos d’agressió a agents de la Guàrdia Urbana.

“Vinc a involucrar-me en la governabilitat”

El candidat del PP també ha ambicionat participar en el futur govern de la ciutat: “No vinc a ser ni un observador ni un turista —ha dit en referència a Collboni—. Vinc a involucrar-me en la governabilitat de la ciutat”. Per fer-ho possible, Sirera demana “tenir la força suficient per condicionar cada dia el que faci el govern municipal. Dedicar-me a estar a l’oposició no va amb la meva forma de ser”, ha confessat.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?