La candidata de Ciutadans a l’alcaldia de Barcelona, Anna Grau, acompanyada de la portaveu del partit al Congrés, Inés Arrimadas, i del portaveu al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, han fet força plegats l’últim matí de la campanya electoral per a les eleccions municipals del 2023. Des de la plaça de la Universitat, han reivindicat Ciutadans, el seu origen, i han fet una crida a anar a votar diumenge.

Anna Grau ha animat els barcelonins a dipositar el seu vot el 28 de maig: “Vull animar a tothom a votar Ciutadans, però sobretot a votar”. L’alcaldable taronja ha demanat un “gran esforç de mobilització i il·lusió” per tornar a creure en la política: “Demano el vot de la confiança”, ha dit. Per la candidata, és “molt important” que voti la gent “lliure, moderada i que vol fugir del populisme”.

Arrimadas: “Ciutadans pot decidir”

En la mateixa línia que Grau, també s’ha expressat Inés Arrimadas, que ha demanat al constitucionalisme que vagi a votar diumenge: “El que passarà diumenge depèn de la gent sensata, Ciutadans pot decidir”. Precisament, Arrimadas ha demanat a totes les persones que han votat Ciutadans alguna vegada que “facin l’esforç d’anar a votar i utilitzin el vot útil”: “Els propers quatre anys dependran de la mobilització de la gent constitucionalista que sap que no es pot cedir cap ajuntament al separatisme ni al populisme”. De fet, el d’aquest matí és l’únic acte de la campanya municipal en què hi ha participat la portaveu al Congrés.

Per la seva banda, Carlos Carrizosa s’ha mostrat convençut que Ciutadans tindrà representació al plenari. “No preveig cap altre escenari”, ha sentenciat.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?