L’alcaldessa i candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha demanat anar a votar massivament aquest diumenge “si volem un govern de progrés”. “Necessitem una victòria clara, no n’hi ha prou a quedar primers”, ha afegit en el míting final de campanya al Parc de Sant Martí, on ha demanat el vot directament a la “gent socialista” en aquests comicis.

La candidata de Barcelona en Comú a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona s’ha erigit com l’alternativa a “un govern del retrocés” de Trias i Collboni, i ha assegurat que no pactarà mai “amb Junts, amb l’antiga Convergència”. Colau ha explicat que té un “somni preciós” com a alcaldessa perquè “Barcelona sigui un referent mundial de ciutat saludable, feminista, cuidadora i que posi les persones al centre”.

Al començament del discurs, Colau ha volgut ressaltar els canvis que, assegura, ha impulsat com a alcaldessa al districte de Sant Martí, el lloc escollit per cloure la campanya. N’ha destacat, per exemple, la construcció de la biblioteca municipal García Márquez: “Un autèntic palau per als veïns, candidata a ser la millor biblioteca pública del món”. “Estem atenent demandes històriques”, ha afegit. Justament Sant Martí és un districte clau per als comuns, on han guanyat tant als comicis del 2015, com del 2019.

Díaz: “Demano a tots els treballadors que es mobilitzin”

Colau ha estat acompanyada, per tercer cop en cursa electoral, de la vicepresidenta del Govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz. La vicepresidenta i líder de Sumar ha fet una crida a concentrar el vot en Colau: “Demano a tots els treballadors que es mobilitzin, que votin a qui ha expressat clarament que vol un govern progressista com el que hi ha a l’Estat”. “Si teniu dubtes, voteu Ada Colau!”, ha exclamat. Ha alertat que el socialista Jaume Collboni “està disposat” a manar amb Xavier Trias i tirar enrere, ha assenyalat, el model de ciutat de BComú.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?