L’alcaldessa i candidata a la reelecció per Barcelona en Comú, Ada Colau, s’ha dirigit als votants indecisos en l’últim dia de cursa per a les eleccions municipals del 28-M. Ha convidat la ciutat a fer-li “un vot de confiança” per liderar un govern progressista a Barcelona. Colau ha defensat que són l’única força que té “un model clar de ciutat, de futur” i ha retret als altres partits que, durant la campanya, “s’hagin dedicat a criticar-nos”.

“Alguns voldrien desmuntar tot el que hem fet, com el senyor Trias”, ha reblat. L’alcaldable dels comuns ha reflexionat que el 28 de maig s’escollirà entre un govern d’esquerres si surt vencedora dels comicis o “un govern de Trias i Collboni”. Segons ella, un “govern del retrocés, que vol frenar la transformació verda i tornar a posar catifes vermelles” als privilegiats. En aquesta línia, Colau ha retret de nou al candidat del PSC que hagi fet “un gir a la dreta”.

A l’hora de referir-ser a Jaume Collboni, Ada Colau ha lamentat que hagi “assumit les tesis de Xavier Trias”. “És decebedor”, ha afegit, com també que es “desvinculés” del govern municipal. Per tot plegat, la candidata dels comuns ha volgut recordar que passades les eleccions ningú no podrà manar en solitari i ha insistit que “si som primers, som la garantia de liderar un govern progressista”. En la trobada d’aquest divendres, s’ha acompanyat de diversos noms de la candidatura, com els números dos i tres, Jordi Martí i Janet Sanz.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?