La participació serà un aspecte clau en aquestes eleccions municipals del 2023 a Barcelona. Per això hem volgut fer una radiografia del vot per districtes. Si agafem les últimes tres eleccions a la ciutat com a referència, ens trobem un aspecte molt curiós. Els votants de Nou Barris són els que voten abans, mentre que els de Sarrià – Sant Gervasi aprofiten molt més les darreres dues hores de la jornada electoral.

Nou Barris, els votants més matiners

El 57 % dels votants que passen per les urnes a Nou Barris, ho fan abans de les 14 h. És la dada que es desprèn de la mitjana de les últimes tres eleccions municipals de Barcelona (2011, 2015 i 2019). Ciutat Vella els segueix de molt a prop amb un 56,34 %. En canvi, a Sarrià – Sant Gervasi no s’arriba al 50 % dels votants que decideixen dipositar la papereta abans de l’hora de dinar. Les Corts supera per molt poc aquest llindar del 50 %.

Els votants de Sarrià – Sant Gervasi, els més mobilitzats entre les 18 i 20 h

Si mirem quin districte té més votants que exerceixen el dret de vot durant les últimes dues hores de la jornada electoral, ens trobem que Sarrià – Sant Gervasi lidera aquest rànquing. Gairebé tres de cada 10 votants del districte aprofiten la franja de les 18 a les 20 h per votar. Les Corts és el segon districte en aquesta franja amb un 26,12 % dels votants. En canvi, Ciutat Vella és el districte amb un percentatge inferior de votants les dues hores abans del tancament de col·legis. Només un de cada cinc votants trien aquesta franja (21,16 %), mentre que Nou Barris és el penúltim amb un 21,85 %.


Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?