Aquests divendres s’acaba la campanya de les eleccions municipals del 2023 a Barcelona. És el dia dels mítings finals i els darrers missatges dels alcaldables per captar els votants. És també la jornada que els candidats s’envolten dels pesos pesants dels seus respectius partits que, d’aquesta manera, els mostren suport. Les companyies sempre tenen molt de significat en totes les campanyes, especialment en aquesta.

Els pesos pesants de La Moncloa, amb Colau i Collboni

Conscients que s’hi juguen molt, en aquesta traca final de la campanya, Ada Colau i Jaume Collboni tindran al costat els líders estatals dels seus partits: Yolanda Díaz i Pedro Sánchez. El candidat socialista, a més a més, també estarà acompanyat de l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero.

Aquesta serà la tercera vegada que Yolanda Díaz acompanyarà Colau en campanya, mentre que Collboni també s’ha envoltat de diversos ministres, com Miquel Iceta, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i Salvador Illa, en nombroses ocasions. També han estat moltes les vegades que Pere Aragonès i Oriol Junqueras han acompanyat el candidat republicà, Ernest Maragall, durant aquests últims 15 dies.

Candidats amb visites més esporàdiques

En canvi, alguns candidats han tingut menys visites dels líders estatals. Per exemple, el popular Daniel Sirera només ha compartit un acte de campanya amb el president del partit, Alberto Núñez Feijóo. El mateix li ha passat a la candidata de Ciutadans, Anna Grau, que ha hagut d’esperar a l’últim dia de la campanya per rebre la visita de la portaveu al Congrés, Inés Arrimadas.

El darrer dia de campanya, la candidata de Valents, Eva Parera, podrà comptar amb la presència de l’expresident de Vox, Alejo Vidal-Quadras, en el míting final de la campanya.

Trias tancarà la campanya electoral en solitari

Fins i tot Xavier Trias, que durant la campanya s’ha volgut desmarcar de les sigles de Junts, no s’ha escapat de compartir míting amb Jordi Turull i Laura Borràs. També ha rebut el suport de l’expresident Carles Puigdemont a través de Twitter des de Waterloo. Tot i això, Trias tancarà la campanya sol amb un míting als Jardinets de Gràcia.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?