Xavier Trias ha demanat un vot massiu per guanyar les eleccions, també per l’expresident de la Generalitat i diputat al Parlament Europeu, Carles Puigdemont: “Em diuen que no ho digui, però jo ho dic. El que em diu Puigdemont és “guanya les eleccions”, i guanyarem també per ell“, ha remarcat Trias per concloure l’acte final de campanya de les eleccions municipals del 2023 a Barcelona als Jardinets de Gràcia, el mateix lloc on al desembre va anunciar que tornaria a optar a l’alcaldia.

El candidat també ha demanat la mobilització per decidir amb qui governar a l’Ajuntament: “El 2011 vam governar en minoria, però aquest cop serà difícil. Nosaltres hem de poder ser alcaldes, hem de ser la força més votada, i després decidir amb qui governarem“, ha explicat. També ha apel·lat al vot útil per fer fora la fins ara alcaldessa: “Vostè vol fer fora Colau? Doncs ho té fàcil: voti Trias”. L’acte ha estat interromput momentàniament per un grup d’activistes que han pujat a l’escenari per exigir justícia climàtica.

Jordi Martí: “Devem una reparació a Trias”

Jordi Martí, número tres de la llista de Trias per Barcelona, ha estat l’encarregat de parlar de seguretat a l’acte: “Ara la inseguretat és la primera preocupació. El meu compromís és que, quan acabi el mandat, la inseguretat la deixarem al capdavall de tot del rànquing”, ha promès. També ha insistit que la victòria de Trias també és merescuda “per una qüestió moral, perquè li devem una reparació”, en referència al compte fals a Suïssa que se li va atribuir. 

En l’acte també hi han intervingut els primers números de la llista de Trias per Barcelona, com Victòria Alsina, Damià Calvet o Joana Ortega, que també han fet un balanç negatiu de l’acció de govern d’Ada Colau i Jaume Collboni. La número dos de la llista, Neus Munté, que també hi ha participat, s’ha preguntat: “No deien que els desnonaments no s’acabaven per manca de voluntat? O que no es feia habitatge per manca de voluntat? Doncs quina manca de voluntat que han tingut Colau i Collboni!”. 

Entre el públic, s’hi ha pogut veure l’expresident de la Generalitat, Artur Mas; l’exconseller d’Economia, Jaume Giró, i de l’exconseller d’Interior i regidor de Barcelona, Joaquim Forn

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?