El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha tancat la campanya electoral aquest divendres al vespre des de La Paloma del Raval. En el seu discurs, ha animat els electors barcelonins a votar ERC a les eleccions municipals del 28-M per “anar en contra dels que estan prostituint la ciutat”. Segons Maragall, “Esquerra és l’esperança de Barcelona”.

Al cap de llista d’ERC a Barcelona l’han acompanyat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el president del partit, Oriol Junqueras, i altres membres de la formació i de la seva candidatura, com la número dos a la llista republicana a Barcelona, Elisenda Alamany. Tots són noms que també han fet costat a Maragall aquests darrers 15 dies en la majoria dels actes que s’han fet arreu de la ciutat.

A Maragall se li ha fet curta la campanya electoral

En una intervenció poc política i més emotiva, Maragall s’ha sincerat i ha confessat no tenir-ne prou, amb la campanya electoral, a hores d’ara ja esgotada. “En vull més!”, ha exclamat. Maragall s’ha mostrat convençut que ERC “és un diamant per a la ciutat de Barcelona” i per això ha demanat no acceptar “l’opressió” que, assegura, suposaria una alcaldia socialista. “Ens volen callats”, ha sentenciat Maragall, afegint-hi que: “Serem llavor de dignitat. Alliberem Barcelona”.

“Encara no ens han perdonat que ho féssim”, ha afirmat Maragall, en referència al referèndum del Primer d’Octubre i les protestes posteriors. I hi ha afegit: “Aquella meravella democràtica de voluntat d’emancipació, és tan meravella que encara no ens ho han perdonat, els que volen guanyar les eleccions aquí, a Barcelona”.

Aragonès fa una crida al vot independentista

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat el vot dels independentistes. Ovacionat pel públic de La Paloma, ha reiterat que el govern de la Generalitat posarà les “bases” d’un segon referèndum a Catalunya “per tornar a votar i guanyar”.

En clau més barcelonina, Aragonès ha denunciat que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, “és el candidat ocult” del PSC a Barcelona.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?