Queda només una setmana per a les eleccions municipals del 2023 i els candidats a l’alcaldia de Barcelona espremen els darrers dies de campanya electoral. Les enquestes dibuixen uns resultats ajustadíssims i també assenyalen un percentatge important d’indecisos. Per això, aquest diumenge el missatge dels partits que han organitzat actes ha estat pràcticament unànime. Han fet una crida al vot útil i han apel·lat als qui que encara no tenen clar a qui votar.

Segons les darreres enquestes publicades aquest cap de setmana, el percentatge d’indecisos podria tenir un paper important en els resultats. El sondeig del diari ‘Ara’, publicat aquest dissabte al vespre, apunta que 3 de cada 10 electors (un 30 %) no tenen clar a qui donaran suport.

Collboni demana “no malbaratar cap vot”

Conscient de la situació, el candidat del PSC, Jaume Collboni ha fet una crida a “no malbaratar cap vot” el 28-M. Ha demanat als electors que tornin “a votar socialista” diumenge. El líder del PSC s’ha adreçat especialment als indecisos i també als qui estiguin descontents amb el govern de Colau. Amb una papereta a la mà, el candidat del PSC ha estat clar: “Torna a confiar en nosaltres”.

Colau: “És imprescindible que quedem primers”

L’alcaldessa i candidata a la reelecció Ada Colau està segura que la victòria dels comuns a les eleccions municipals 2023 a Barcelona és a tocar. Ara bé, aquest diumenge ha tornat demanat un vot massiu per a Barcelona en Comú“No ens confiem”, i ha alertat que “el risc de pacte entre el PSC de Collboni i el Junts de Trias és real”. “És imprescindible que quedem primers, que ens mobilitzem”.

Trias: “Ara ens ho juguem tot”

El candidat de TriasxBCN també ha apel·lat al vot útil per evitar una altra alcaldia amb Ada Colau. I ha estat clar en el missatge: “Si tu t’equivoques, manen ells“. Assegura que, en aquest tram final de les eleccions, “ara ens ho juguem tot”. Xavier Trias també ha tornat a recordar el fantasma de Manuel Valls: “Qui diu que Ada Colau no serà alcaldessa amb Vox? Vox i Valls tampoc no són tan diferents: són cosins germans“.

Maragall s’erigeix com l’alternativa a la proposta “continuista”

El candidat d’ERC, Ernest Maragall, ha tornat a reivindicar-se com l’alternativa a la proposta “continuista” d’un possible govern entre Jaume Collboni i Ada Colau. Maragall també ha acusat Trias de voler “recuperar la Convergència del 3 %. L’oferta de Trias és la Convergència del 3 %”, ha assegurat.

La disputa del vot constitucionalista

Qui també s’ha referit a les enquestes ha estat Daniel Sirera. El candidat del PP ha valorat la possible entrada de Vox a l’Ajuntament: “Espero que la gent tingui clar que al populisme d’esquerres no se’l combat amb el populisme de dretes“, ha dit l’alcaldable popular, que ha demanat concentrar tot el vot constitucionalista per fer un “PP fort” que sigui “decisiu per governar”.

Finalment, la candidata de Valents, Eva Parera, ha assegurat que “no es refia de les enquestes amb interessos, tothom sap que tenim l’entrada garantida a l’Ajuntament”. I ha apuntat que “les enquestes d’ahir i abans-d’ahir ens donaven dos o tres regidors i estaven fetes per enquestadores fiables”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?