A les portes del Turó Park i envoltat de gossos, el candidat del PP, Daniel Sirera, ha plantejat aquest diumenge propostes per als propietaris d’animals de companyia. En aquestes eleccions municipals 2023, Sirera proposa una tarifa plana veterinària per als animals de les persones que s’han quedat a l’atur o estiguin en situació de vulnerabilitat econòmica.

La idea és impulsar una quota anual de 50 € que permetria atendre urgències veterinàries i malalties de l’animal, gràcies a un conveni entre l’Ajuntament de Barcelona i el Col·legi de Veterinaris. Per optar a aquesta cobertura, l’animal ha de tenir microxip i estar dins del registre censal.

Reformar pipicans i endurir sancions a propietaris

El popular també vol reformar els pipicans que creu que ara estan “bruts i sense manteniment”, i es compromet a endurir les sancions per als amos de gossos incívics. També vol instal·lar bosses dispensables de recollida d’excrements a les papereres. Sirera també planteja que els sensesostre puguin accedir als centre d’acollida amb els seus gossos, perquè creu que aquest veto “ara els deshumanitza”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?