Les pluges de les últimes setmanes han regat el país i han transformat la fisonomia d’algunes zones de Barcelona. És el cas d’un tram de l’avinguda de la Diagonal entre la plaça de les Glòries Catalanes i la de Mossèn Jacint Verdaguer, que s’ha reurbanitzat per les obres del tramvia. En aquesta reforma no s’havien plantat arbustos a causa de la sequera, però la pluja ha canviat el paisatge. Han crescut brots verds per tota la via, que acompanyen els vianants i els ciclistes, i fins i tot han brotats flors silvestres.

En aquest tram reurbanitzat de la Diagonal s’havien de plantar gespa i arbustos, però la situació de sequera a Catalunya va canviar els plans i s’hi van col·locar encenalls de fusta i terra. Tot i que les restriccions no han permès enverdir l’espai des de l’inici, de manera espontània el marró que hi havia s’ha transformat en verd. Les pluges que hi ha hagut en les últimes setmanes i que han tingut impacte a la ciutat han propiciat el creixement de brots verds i flors silvestres per tot aquest nou tram.

L’Ajuntament va optar per col·locar encenalls de fusta i terra a causa de la sequera

Altres espais remodelats sense vegetació

Aquesta situació també ha afectat altres carrers renovats. És el cas del nou tram de la Meridiana, entre els carrers de Josep Estivill i Felip II, que també s’ha estrenat sense elements vegetals per les restriccions. I el mateix ha passat en un altre espai reformat a Nou Barris. A la nova plaça del Verdum no s’han pogut fer les plantacions de verd previstes.