Louis Vuitton Barcelona
Foto: @HeuraNegraVKK

Desenes de persones d’entitats veïnals properes al Parc Güell i dels barris afectats per la celebració de la Copa Amèrica han fet una acció de protesta aquest dimarts a la tarda davant la botiga de Louis Vuitton al passeig de Gràcia. Els manifestants han barrat el pas a l’entrada de la botiga amb pancartes en què es podia llegir “El vostre luxe, la nostra misèria”, “Vuitton, còmplice de genocidi” i “No a la Copa Amèrica”.

Acció Louis Vuitton
Foto: José Mansilla

Amb aquesta acció han volgut posar de manifest el rebuig al tancament del Parc Güell per la desfilada de la marca, que han qualificat “d’una nova agressió de classe a la Barcelona humil, veïnal i treballadora”.

“L de Luxe, V de vergonya”

Sota el lema “L de Luxe, V de vergonya”, els convocants han denunciat, un cop més, els efectes de la desfilada de la temporada de creuers de la marca francesa al parc, que qualifiquen de “catifa vermella per als rics, limitació de moviments per al veïnat fins i tot per a la canalla que ha d’anar a l’escola”.

Asseguren que aquesta desfilada és un exemple “sagnant” de com es vol refundar la marca Barcelona i el tret de sortida d’un seguit d’actes previs a la Copa Amèrica, “un dels esdeveniments esportius més classistes que es coneixen”.

Intervenció dels Mossos d’Esquadra

Diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra s’han desplegat per intentar dissoldre la manifestació. Els agents han parlat amb els manifestants perquè desallotgessin els accessos a la botiga, sense gaire èxit.