La desfilada de Louis Vuitton al Parc Güell d’aquest dijous amb motiu de la Copa Amèrica farà tancar el recinte dos dies a la tarda. Aquest dimecres, 22 de maig, el parc tancarà a les 17 h, si bé es permetrà el pas dels veïns per travessar la part nord. Ara bé, aquest dijous, 23 de maig, dia de la desfilada, el parc quedarà del tot tancat a partir de les 14 h.

Sense visites a la zona monumental

Si ens fixem només en la zona monumental, les restriccions són encara més àmplies. Dimecres i dijous les visites queden anul·lades durant tot el dia. No se’n poden comprar entrades. I això ha fet que, de retruc, s’hagin exhaurit els tiquets pels dies 24 i 25.

A banda, els visitants del parc ja s’han trobat aquest dimarts alguns espais tancats, com la Sala Hipòstila, que ja està plena de tot el material de la desfilada, amb estructures i il·luminació per l’esdeveniment. Una infraestructura àmplia que ocupa la part central d’aquest espai patrimonial i que n’impedeix l’entrada.

Això ha aixecat crítiques d’alguns turistes, com la Marina Moreno que ha lamentat no poder-ho visitar íntegrament. Els guies turístics estan modificant recorreguts i readaptant rutes per explicar els detalls de la Sala Hipòstila, des d’altres punts.

A banda de les restriccions al recinte del Parc Güell, també hi haurà afectacions importants en la mobilitat als entorns del recinte. Fonts municipals han explicat a betevé que l’accés del veïnat a casa seva està garantit, tot i que hi haurà talls de trànsit i alteracions als accessos al recinte per aquesta cita.

Prohibit estacionar i accessos a peu restringits

Tal com ha informat l’Ajuntament de Barcelona, les afectacions al trànsit de vehicles i de persones per la desfilada de Louis Vuitton són les següents:

  • restriccions al trànsit: el dijous no es podrà aparcar als carrers d’Olot, Mercedes, Santuari de Sant Josep de la Muntanya, Larrard i Marianao. A partir de les 14 h només els veïns podran accedir en cotxe a aquests carrers.
  • restriccions a peu: a partir de les 17 h de dijous només els veïns podran accedir a aquests carrers caminant, la resta de persones no podran passar-hi.

Afectacions a l’Escola Baldiri Reixac

Pel que fa a alumnes i famílies de l’Escola Baldiri Reixac, ubicada dins al parc, dimecres podran accedir a peu al recinte amb normalitat només fins a les 18 h, per garantir la recollida de l’alumnat del centre. A partir de llavors es tancarà l’accés i només es podrà sortir del parc. Fonts de l’AFA del centre han explicat que tenen garantides les activitats extraescolars al centre. Pel que fa a la resta d’escoles, l’Ajuntament garanteix l’accés a famílies i alumnat als centres.

Veïns i famílies s’han posicionat en contra de la “privatització d’un espai públic de la ciutadania” i han denunciat a betevé que les afectacions estan generant molta confusió entre els infants.