enquesta diari 'ara eleccions municipals 2023 barcelona

La candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, guanyaria les eleccions municipals 2023 amb entre 9 i 11 regidors, segons l’última enquesta del diari ‘Ara’. D’acord amb el sondeig fet públic aquest dissabte, la intenció de vot seria del 20,5 %. El seguiria de prop l’alcaldable de TriasxBCN, Xavier Trias, i el candidat socialista, Jaume Collboni, empatats amb entre 7 i 9 edils i una intenció de vot del 18 %.

Al darrere de Trias quedarien Ernest Maragall (ERC), amb un 13 % dels vots i 5-7 regidors. Vox seria cinquena força amb 3-4 regidors i 8 % d’intenció de vot. La CUP obtindria 2-4 edils i un 7 % dels vots. El PP tindria 0-3 regidors amb un 6 % dels vots.

Ciutadans i Valents, fora de l’Ajuntament

Ciutadans i Valents quedarien fora de l’Ajuntament de Barcelona. betevé està treballant per ampliar aquesta informació d’última hora.

Els pactes contra Colau es compliquen

De confirmar-se aquests resultats, els pactes postelectorals es compliquen, sobretot per arrabassar l’alcaldia a Colau. PSC i Junts no sumen suficients regidors i hauríen de comptar també amb el suport d’ERC o del PP, dues possibilitats amb menys opcions. Pel que fa a Colau, hauria de comptar amb el suport del PSC i ERC per tornar a ser escollida alcaldessa.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?