no vull rebre propaganda electoral casa

No vull rebre propaganda electoral a casa“, “Em cansa la propaganda electoral” o “Són ganes de malgastar paper”. Són molts els comentaris que es poden sentir al carrer i llegir a les xarxes sobre la propaganda dels partits sempre que hi ha conteses electorals. De cara a les eleccions de Catalunya 2024, és probable que aviat arribi a les llars dels ciutadans. Vols deixar de rebre propaganda electoral a casa? T’oferim una guia, pas a pas, per fer la sol·licitud de no rebre més paperassa a casa.

El tràmit ja no et servirà per a aquesta contesa electoral, però sí per a comicis futurs que hagin d’arribar.

Com no rebre propaganda electoral a casa

Des del 2019, els ciutadans que ho desitgin poden deixar de rebre propaganda electoral a casa. Has d’acudir a l’Institut Nacional d’Estadística (INE) per donar-te de baixa. Es tracta d’un procediment força senzill i es pot fer de forma telemàtica, en comptes d’anar a l’Ajuntament o a una de les delegacions provincials de l’Oficina del Cens Electoral. Caldrà tramitar-ho en línia a la seu electrònica de l’INE.

Per fer-ho, caldrà tenir un certificat electrònic vàlid o accedir-hi a través del sistema Cl@ve.

no vull propaganda electoral casa

Un cop identificat, apareixeran les teves dades personals. Si són correctes, el pas següent és anar a l’enllaç Per sol·licitar la inclusió/exclusió en les còpies per a partits: s’hi haurà de clicar a sobre i, a continuació, es desplegaran dues opcions: “inclòs” i “exclòs”. Hauràs de marcar “exclòs” si vols deixar de rebre la propaganda electoral.

Tot seguit, clica sobre Enviar la sol·licitud. Ja hauràs finalitzat el tràmit i, després, si ho desitges, podràs descarregar el justificant i imprimir-lo.

Deixaré de rebre propaganda per a les catalanes 2024?

Si fas ara el tràmit per donar-te de baixa, no deixaràs de rebre propaganda dels partits de cara al 12-M, ja que aquesta gestió s’ha de fer abans de la convocatòria d’eleccions. Dit d’una altra manera, per evitar rebre la paperassa electoral, hauries d’haver-te donat de baixa abans del 18 de març, data en què el president Pere Aragonès va signar el decret de convocatòria d’eleccions.

Si fas el tràmit ara, no rebràs propaganda de cara a futures conteses electorals.

Què vols saber de les eleccions a Catalunya 2024?