Les claus de campanya és un dels continguts exclusius del butlletí diari d’informació sobre les eleccions municipals a Barcelona. Si t’hi vols subscriure, ho pots fer d’una manera molt senzilla.

El dotzè capítol de les claus de campanya de les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, elaborat pel responsable de política municipal de betevé, Marc Garcia, se centra en les rumbes, que s’han fet un espai important en aquesta campanya, però també en anteriors conteses electorals. Enguany, cinc candidatures han presentat rumbes… però tot va començar fa vuit anys.

Les rumbes de BComú el 2015 i el 2019

El 2015, Barcelona en Comú va publicar ‘El run run’, la primera rumba electoral per presentar la candidata Ada Colau.

La segona va arribar el 2019, també a càrrec dels comuns, amb ‘Filla del Guinardó’.

Les rumbes del 2023

I els comuns han apostat, un altre cop, per una rumba aquest any: “Això sí que és culpa de Colau“.

A l’estil rumber s’hi han afegit altres candidats aquest any, com Jaume Collboni (PSC), amb “Bo per Barcelona”. Eva Parera (Valents) també ho ha fet amb ‘Barcelona valiente’, igual que Ernest Maragall (ERC) i la seva ‘Barcelona republicana‘. L’alcaldable Xavier Trias també ha portat la música a la campanya amb la rumba de la candidatura ‘Trias per Barcelona‘.

Músiques per animar una campanya al ralentí en espera que a la recta final els partits premin l’accelerador. Amb la certesa que diumenge, 28 de maig, segurament no tots tindran ganes de ballar… Ara per ara, la victòria, segons les últimes enquestes, està entre Jaume Collboni, Ada Colau i Xavier Trias.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?