inestabilitat catalunya pluja
Autor: Alfons Puertas

Catalunya encara estarà sota la influència de la inestabilitat aquesta setmana. La presència d’una borrasca al nord d’Europa continua provocant que els ruixats arribin a casa nostra, i això fa que la dita de “Pel maig, cada dia un raig” s’estigui complint amb rigorositat. Ara bé, la situació actual té ja data de caducitat i la pluja acabarà marxant per donar pas a l’anticicló.

Ruixats i tempestes aquests pròxims dies

Aquest dimarts s’espera que les precipitacions tornin a aparèixer als Pirineus, Prepirineu, comarques de Girona i a l’extrem sud del país. Puntualment, podran anar acompanyats de tempesta. I fins i tot podrem tornar a veure neu, almenys a partir d’una cota que voltarà els 2.200 metres d’altitud.

Repetició de la jugada… fins divendres

Dimecres tornarà a ser un dia insegur. El paraigua serà necessari de bon matí a les comarques gironines, així com a punts del litoral central. I, a la tarda, sant tornem-hi al Prepirineu i els Pirineus. Dijous es podrien repetir els ruixats i alguna tempesta de tarda al nord del país, però amb un caràcter molt més dispers.

Divendres seria el darrer dia d’inestabilitat a Catalunya, després d’una ratxa molt positiva de ruixats continuats. Un cop més, el nord del país seria el que rebria el gruix de la pluja, així com també algunes comarques de Ponent.

Arriba l’anticicló: altes pressions a casa nostra

A partir de llavors s’obre la porta a un escenari de molta més tranquil·litat. Les altes pressions s’abraonaran cap a nosaltres i estabilitzaran l’atmosfera, i això farà que l’aixeta es tanqui. Amb tot, la temperatura pujarà una mica, però en cap cas s’espera que vingui cap calorada.

Ara bé, els models meteorològics insinuen que podrien arribar més precipitacions a finals de mes a Catalunya. Ho anirem seguint.