pisos lloguer assequible horta carrer granollers

Les persones inscrites al registre de sol·licitants d’habitatge públic de Barcelona podran optar a algun dels 15 pisos de la promoció de protecció oficial, de titularitat municipal, situada al carrer de Granollers 25, a Horta. El procés d’inscripció s’obrirà properament i a l’estiu, un cop es confeccioni la llista definitiva de sol·licitants, es farà el sorteig. Posteriorment, a la tardor, es farà l’adjudicació definitiva. Els pisos, de lloguer assequible, tenen entre 43 i 90 metres quadrats i disposen de plaça d’aparcament i traster.

Edifici de quatre plantes

L’edifici té quatre plantes i el preu de renda mensual dels habitatges és de 9,23 euros per metre quadrat i de 2,31 euros pels annexos vinculats (aparcament i traster). Dels 15 pisos, quatre es reserven a unitats de convivència que visquin als barris d’Horta, la Font d’en Fargues, el Carmel i Vilapicina i la Torre Llobeta i quatre més a menors de 35 anys. També es reserva un a famílies monoparentals i un altre a persones amb mobilitat reduïda.

Una ubicació privilegiada

Els pisos estan situats tot just davant dels Jardins de la Baixada Can Mateu, que es va inaugurar fa un any i mig. És un espai enjardinat no exempt de polèmica, ja que per construir-lo es van haver d’enderrocar dues cases del segle XIX, que formaven part del conjunt de l’illa de les bugaderes d’Horta. La promoció pública està situada en una zona on també s’han edificat quatre blocs més d’iniciativa privada amb un estil de construcció similar.

Tres blocs més d’habitatge privat

L’edifici de pisos protegits forma part d’un conjunt total de quatre blocs impulsats pel grup immobiliari Vertix, que ha posat a la venda 37 habitatges més. La promoció ocupa l’illa formada pels carrers de Granollers, Estoril i Llobregós i la baixada de Can Mateu, i destaca per la seva exclusivitat amb vistes privilegiades al turó de la Rovira i a Collserola. Tots el pisos disposen de terrasses grans i al centre del conjunt residencial hi ha una zona comunitària privada enjardinada.

Segons el portal Idealista, el pis més barat disponible és el de la primera planta, amb 90 metres quadrats i tres habitacions i un preu de 525.000 euros. Els més exclusius són els de les plantes superiors amb vistes a la muntanya. L’àtic de quatre dormitoris i 107 metres quadrats es ven a 799.000 euros.