La Guàrdia Urbana i una família han compartit a les xarxes socials un retrobament emotiu uns mesos després que els agents salvessin la vida de la seva filla traslladant-la ràpidament a un centre mèdic. Els fets es van produir al Raval. En el vídeo, els policies i els pares de la nena, que es diu Vega, expliquen com van viure aquella aventura. “Hi ha serveis que, com a policia, marquen per a tota la vida”, admeten.

Al CUAP Peracamps en qüestió de minuts

La mare de la Vega recorda que la nena tenia molta tos i es va començar a posar de color blau, cianòtica i no podia respirar. El pare va sortir al carrer en pijama i descalç amb la Vega en braços per demanar ajuda i es va trobar amb una patrulla de la Guàrdia Urbana en cotxe que el va dur ràpidament al CUAP Peracamps, on ja havien rebut l’avís policial i tenien un equip preparat. En pocs minuts van arribar-hi i els sanitaris van atendre la nena, que va recuperar el color i va tornar a respirar amb normalitat.

“Només tinc paraules d’agraïment”

La policia també va activar una patrulla al carrer de Sant Pau per localitzar la mare i informar-la que la nena estava bé i s’estava recuperant. Després també la va acompanyar al centre mèdic per reunir-se amb el pare i la seva filla. “Aquell moment se’m va fer etern perquè pensava que havíem perdut la nena”, recorda la mare. Per això, ha reconegut que només té paraules d’agraïment i que sempre durà al cor la seva intervenció.

Mesos després, els tres agents que els van ajudar s’han reunit amb la parella i la seva filla, i tots plegats han compartit l’experiència amb la ciutadania.