eleccions municipals 2023 barcelona directe

Falten pocs dies per a les eleccions municipals 2023 a Barcelona. La campanya del 28-M continua en marxa i els candidats a l’alcaldia de la ciutat engeguen l’últim tram de la cursa. Segueix en directe l’última hora de les eleccions municipals 2023 a Barcelona en aquesta mateixa pàgina, amb les últimes novetats sobre la campanya electoral fins a la nit del 26 de maig.

Aquí tindràs totes les notícies dels alcaldables, les llistes, els programes, els actes, les declaracions en mítings i debats i molt més!

Eleccions municipals 2023 a Barcelona: últimes notícies

21:15
   

Fins aquí el seguiment del penúltim dia de campanya electoral

Finalitzem aquí el seguiment minut a minut d’aquest penúltim dia de la campanya electoral. 

21:11
   

Changue (CUP) fa una crida a anar votar per “frenar l’entrada de l’extrema dreta”

 
La candidata de la CUP a l’alcaldia, Basha Changue, ha fet una crida al vot útil de la formació per “frenar l’entrada de l’extrema dreta” a l’Ajuntament de Barcelona i per defensar els veïns. “Aquest diumenge cal anar a votar, no ho podem deixar perdre”, ha animat. Aquest dijous el partit ha tancat la campanya per a les eleccions municipals 2023 a Barcelona al teatre del Centre Cívic Can Felipa, al Poblenou. “Els queden tres dies de tranquil·litat”, ha advertit.
 
Al costat de Changue, la número 3 a la llista de la CUP, Adriana Llena, ha demanat a l’auditori que els faci confiança per “representar l’antifeixisme militant” al consistori. Ha insistit que aquests dies els cal una mobilització massiva perquè “ens juguem l’entrada de l’extrema dreta” al plenari. “Cap vot antifeixista pot quedar-se a casa”, ha cridat.
 
La candidata dels cupaires també s’ha acompanyat del número 3, Jordi Estivill, la diputada al Congrés Mireia Vehí i els diputats al Parlament de Catalunya Carles Riera, Eulàlia Reguant i Xavi Pellicer.
 
acte CUP
19:16
   

Aquest divendres, últim dia per portar el vot a Correus 

Aquest divendres és l’últim dia per portar el sobre amb el vot a qualsevol oficina de Correus. Inicialment, el calendari electoral fixava que el termini s’acabés el 24 de maig, però la Junta Electoral Central (JEC) va decidir ampliar-lo un dia més, fins al dijous 25 de maig, atenent la petició que li havia fet Correus. 

 

Fins quan es pot votar per correu a les eleccions municipals 2023? Data límit

19:11
   

Changue (CUP) tanca la campanya a Can Felipa 

La candidata de la CUP a l’alcaldia, Basha Changue, clou aquest dijous la campanya de les eleccions municipals del 2023 a Barcelona en un acte al Centre Cívic Can Felipa del Poblenou. La cap de llista dels anticapitalistes s’acompanya dels números dos i tres de la candidatura, Jordi Estivill i Adriana Llena. També tancaran la cursa electoral amb Changue la diputada al Congrés Mireia Vehí i els diputats al Parlament de Catalunya Carles Riera, Eulàlia Reguant i Xavi Pellicer.

18:59
   

Collboni vol dur la sortida del Tour de França a Barcelona  

El candidat del PSC a les eleccions municipals, Jaume Collboni, ha assegurat que si és alcalde durà la sortida del Tour de França a Barcelona. Des d’un acte al Club de Natació Atlètic-Barceloneta, el cap de llista socialista ha assegurat que es reunirà amb el president de la volta ciclista francesa durant els 100 primers dies de mandat per signar el precontracte perquè “Barcelona protagonitzi la sortida del Tour de França”. En aquest sentit, Collboni ha assegurat que vol que la ciutat aculli cada any “un gran esdeveniment esportiu”. L’any 2024 a Barcelona es disputarà la Copa Amèrica de vela. 

Jaume Collboni

17:26
   

La nit electoral a betevé 

La nit electoral de les eleccions municipals 2023 a Barcelona es viu a betevé. Diumenge, 28 de maig, a partir de les 19 h, aquesta casa oferirà un programa especial en directe amb tots els resultats de les eleccions a la ciutat al minut, l’escrutini a temps real, l’ambient als col·legis electorals i l’anàlisi del que passi la nit del 28-M. A leses 20 h es farà públic el sondeig a peu d’urna fet per GESOP per a betevé i ‘El Periódico’. 

 

Viu la nit electoral de Barcelona a betevé: sondeig, connexions i resultats de les municipals 2023

14:54
   

Els barris que més voten de Barcelona: poden decidir la victòria de les eleccions municipals?  

Barcelona té més d’un milió d’electors que poden votar a les municipals però la participació és molt diferent segons els barris. Així, durant les municipals del 2019 el 77,21 % dels electors de la Vila Olímpica del Poblenou van anar a votar mentre que a la Marina del Prat Vermell només ho van fer un 40,15 %.  

I encara una altra dada: 10 dels 73 barris de Barcelona garanteixen un terç dels vots del global de la ciutat. Són Sant Andreu, la Nova Esquerra de l’Eixample, les Corts, Sant Gervasi – Galvany, la Sagrada Família, la Vila de Gràcia, la Dreta de l’Eixample, Sants, l’Antiga Esquerra de l’Eixample i el Camp d’en Grassot i Gràcia Nova.  

13:15
   

Arrels conclou que els programes de Cs, PP i Valents parlen poc o inclouen mesures negatives per als sensellar

(ACN) L’entitat Arrels ha analitzat els programes electorals dels partits que es presenten a les eleccions municipals a Barcelona i ha conclòs que els de Cs, PP i Valents parlen poc o fins i tot inclouen alguna mesura negativa per als sensellar. En concret s’han analitzat 12 qüestions relacionades amb aquest col·lectiu, com ara l’accés a l’habitatge i l’allotjament temporal, el padró, la convivència a l’espai públic i la prevenció de noves situacions de sensellarisme, entre d’altres. ERC inclou tres propostes positives transformadores i nou de pal·liatives; BComú planteja tres mesures transformadores i set pal·liatives; la CUP proposa una proporció de tres i sis, i Trias per Barcelona, una de dos i set.

 

12:45
   

Collboni es compromet a invertir 750 M€ als barris 

L’alcaldable del PSC, Jaume Collboni s’ha compromès a invertir anualment 750 M€ als barris, tal com ha dit “ja va fer l’alcalde Jordi Hereu”. En un acte a Ciutat Merdiana, Collboni ha dit que s’impulsaran 210 projectes. El candidat ha fet una crida a votar el 28-M, per “recuperar Barcelona”. “Omplim les urnes de punys, roses i sobretot d’esperança”. 

09:08
   

Penúltim dia de campanya

Comencem el seguiment del penúltim dia de la campanya electoral del 28-M. Els partits apuren les darreres hores abans de diumenge per explicar les seves propostes per a Barcelona. Al llarg del dia farem un recull de tot el que passi.