L’alcaldessa i candidata a la reelecció Ada Colau està segura que la victòria dels comuns a les eleccions municipals 2023 a Barcelona és a tocar. Ara bé, en la recta final de la campanya, i amb unes enquestes que auguren resultats ajustadíssims, ha demanat un vot massiu per a Barcelona en Comú: “No ens confiem”, i ha alertat que “el risc de pacte entre el PSC de Collboni i el Junts de Trias és real. “És imprescindible que quedem primers, que ens mobilitzem”.

Des del barri de la Marina, la candidata ha recordat que va aconseguir que s’acomplís una demanda històrica, l’arribada del metro al barri, on el seu antecessor, Xavier Trias, tenia “plans elitistes per construir un barri d’hiperluxe amb una pista d’esquí de neu artificial”, i l’ha acusat de negacionisme climàtic. Colau ha estat acompanyada del ministre de Consum, Alberto Garzón, i per primera vegada en aquesta campanya, un amb un membre de la direcció de Podemos, la secretària d’organització del partit, Lilith Vestrynge. 

Un gran parc de plaques solars als terrats de Barcelona

Ada Colau s’ha compromès a crear un gran parc de plaques solars a Barcelona, que se situaran a terrats de tota la ciutat a través d’un nou operador complementari a Barcelona Energia. L’objectiu és arribar a 13.000 llars vulnerables en una primera fase i després a 180.000 famílies més, que Colau ha dit que servirà perquè els barcelonins “no hagin de pagar la vergonya de beneficis que estan fent l’oligopoli a costa de la ciutadania”.

El nou parc de plaques solars rebaixarà la factura de 180.000 llars i no haurem de pagar la vergonya de beneficis de l’oligopoli
Ada Colau, candidata de Barcelona en Comú

Alberto Garzón: “A Barcelona esteu d’enhorabona per tenir aquesta alcaldessa”

Garzón ha lloat la tasca de Colau al capdavant del govern municipal: “A Barcelona esteu d’enhorabona per tenir aquesta alcaldessa que és l’Ada”, i creu que és l’única que pot garantir deixar “una ciutat digna per a les futures generacions”. “Si els drets que tenim avui són les lluites d’ahir, tenim el deure moral de seguir lluitant per deixar-los ciutats lliures de contaminació i amb habitatge assequible”, ha assegurat. Garzón ha dit que la seva proposta “no és que canviï el clima, sinó el sistema, per salvar el clima i la vida.”

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?