campanya eva parera eleccions municipals 2023 barcelona

Les eleccions municipals 2023 són decisives per a Valents, que pugna per mantenir-se a l’Ajuntament de Barcelona. Amb pràcticament totes les enquestes en contra, la candidata Eva Parera insisteix que vol ser alcaldessa. Un objectiu, “a priori”, poc realista, tenint en compte que és un partit de nova creació i la fragmentació dels partits de centredreta. En els actes de campanya, la candidata deixa clar que està totalment als antípodes del govern de Colau i Collboni. En definitiva, Eva Parera podria, en part, fer-se seu el lema de la samarreta de Yolanda Díaz.

A continuació et detallem 5 claus que marquen i marcaran la campanya d’Eva Parera per a les eleccions municipals del 28 de maig.

1. A la contra de les enquestes per continuar a l’Ajuntament

Parera assegura que es presenta a les eleccions per guanyar-les. “No vull ser a l’oposició, ja sé què és i surto a guanyar. No jugo a Segona Divisió: he vingut a jugar a Primera”, diu l’alcaldable de Valents. Però tot aquest optimisme topa amb les enquestes, que la deixen fora del consistori, per darrere del PP i Vox, mentre que Ciutadans tampoc no hi entraria.

Amb les dretes fragmentades, el partit de Valents, creat a principis del 2022, té el repte de fer-se un lloc a l’hemicicle municipal i desvincular-se de la seva formació predecessora Barcelona pel Canvi amb Manuel Valls al capdavant.

2. No a les superilles i a la “persecució” del cotxe

El model de mobilitat és un dels grans temes que separen les polítiques dels comuns i les propostes de Valents. Per Parera, les superilles i limitacions al trànsit rodat són contraproduents i suposen una “persecució al vehicle privat” que empitjoren la mobilitat de la ciutat a causa dels embussos.

Valents proposa eliminar les zones de baixes emissions i defensa l’ús del cotxe a la ciutat, així com que hi hagi autopistes urbanes per creuar ràpid Barcelona. De fet, el seu suport al sector de l’automòbil també marca actes de campanya, com la visita al saló Automobile Barcelona 2023 on va pujar a dos vehicles, un cotxe i una moto. Això sí, tots dos eren elèctrics.

3. La Barcelona dels 10.000 policies

La inseguretat és, per Parera, el principal problema que té Barcelona. Fins ara, ha dit reiteradament que “cada dos minuts i mig es produeix un delicte” i la solució que proposa és un nou model de seguretat amb 10.000 policies i més eines com pistoles elèctriques.

Eva Parera ha reiterat el seu suport als cossos de seguretat des de l‘acte d’inici de campanya i també des de la manifestació amb el sindicat Jusapol.

4. Una regidoria pròpia per a autònoms i emprenedors

“Barcelona, gran de nou”, també, en l’àmbit econòmic. El lema de la campanya electoral de Valents posa especial èmfasi en la regeneració econòmica de Barcelona i promet fer-ho a través de diferents mesures on tenen cabuda tant comerços petits com empreses. Ja abans d’iniciar la cursa electoral, Parera es va comprometre a crear una regidoria exclusiva per a autònoms i emprenedors per alleugerir la burocràcia d’aquests amb el consistori. En aquest sentit, afavorirà que es puguin obrir negocis en 48 hores.

Una altra de les propostes de Parera és convertir la Marina del Prat Vermell en el Silicon Valley de Barcelona, un hub tecnològic amb habitatge protegit per a joves.

5. L’ocupació, patida en primera persona

L’ocupació és una qüestió personal per a Eva Parera. Al programa ‘bàsics’ va reconèixer que n’havia estat víctima. Posteriorment, ha especificat que es tractaven d’“inquiocupes”, és a dir, inquilins que deixen de pagar el lloguer. Alhora, també és una de les preocupacions de Valents. Tot i que la candidata va demanar que no se’n fes campanya, és un tema que apareix de forma transversal als actes. Sobre l’habitatge protegit, per exemple, va ser assegurar que n’hi ha de construïts que estan ocupats abans de lliurar-ne les claus.

Tot i això, durant la cursa electoral, no ha fet cap aparició a la Bonanova, on hi ha les cases ocupades La Ruïna i El Kubo, com sí que ha fet la candidata de Ciutadans, Anna Grau.


Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?