Amb la vista posada en les properes eleccions municipals 2023, Valents es proposa posar fi a l’ocupació a la ciutat de Barcelona que, segons la formació, és la demarcació on se’n produeixen més de tot l’estat. Des de Valents proposen garantir els desallotjaments en 24 hores amb la creació d’una unitat específica de la Guàrdia Urbana, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra. La seva candidata, Eva Parera, demana també multes i penes de presó per als ocupes. “Només així, estant a la vora de la policia i no dels delinqüents, és com combatrem aquesta xacra”, ha conclòs.

Valents creu que Colau és “còmplice” dels ocupes

Parera ha denunciat que a la demarcació de Barcelona les ocupacions han crescut un 114 %, mentre que a Madrid han baixat un 21 %. Per tot plegat, s’ha compromès a “fer fora els ocupes de Barcelona” i ha denunciat la connivència del govern Colau-Collboni amb els ocupes.

Parera considera que a la ciutat hi ha “una ocupa d’alcaldessa”, i denuncia que en els últims 12 anys “tots els alcaldes” han sigut “còmplices” del moviment, des de Xavier Trias amb Can Vies fins a Ada Colau, a la qual acusa de “donar subvencions i facilitar els empadronaments” a les cases ocupades.

Parera s’encara amb els ocupes

Els membres de la formació Valents han detallat el seu pla des de la casa ocupada La Ruïna, a tocar de la plaça de la Bonanova (Sarrià – Sant Gervasi). Allà han enganxat diversos cartells amb el lema “Fora ocupes”, un actuació que des de dins de la casa un jove encaputxat els ha retret. Parera s’hi ha encarat demanant-li que es destapés la cara per parlar amb ell. Uns moments de tensió en presència de diversos agents dels Mossos d’Esquadra que ha acabat sense més incidents.