La candidata de Valents, Eva Parera, ha defensat la Fira de Barcelona, que assegura que en els darrers anys ha estat notícia per qüestions negatives com les plantades al rei Felip VI, per si el MWC es quedava a Barcelona i per les protestes per la presència de l’exèrcit del Saló de l’Ensenyament. “Tot això no ens ajuda, expulsa els congressos i fires cap a IFEMA, a Madrid, i altres localitats, ens fa decréixer i volem apostar per fer créixer la Fira”, ha apuntat la candidata a l’alcaldia de Valents.

En aquest sentit, vol que els sectors estretament relacionats, com ara l’oferta turística per a congressistes, augmenti, i això passa per deixar de regular l’allotjament turístic a la ciutat. “El PEUAT s’ha d’eliminar, hem de permetre que l’oferta hotelera creixi per donar resposta a un creixement que volem treballar”, ha dit Parera.

Valents critica el govern dels comuns i els socialistes per la regulació del turisme, però també d’altres sectors. “Un tercer mandat de Colau i de les polítiques del tripartit d’esquerres seria un autèntic desastre a la ciutat, són comunistes, és intervencionisme, posa en risc la fira, el turisme, el comerç, el sector hoteler, la restauració, l’oci nocturn…”, apunta la candidata de Valents a les eleccions municipals 2023 a Barcelona.

Suport al vehicle privat

L’alcaldable de Valents ha fet aquestes declaracions en una visita al saló Automobile Barcelona 2023, a la Fira de Montjuïc, on ha defensat el vehicle privat. “Cal donar suport al sector i no llançar el missatge que el cotxe i la moto no són benvinguts a Barcelona“, ha dit Parera. A més, ha assegurat que és un “sector molt potent” que “representa el 10 % del PIB de Catalunya” (segons dades de la Generalitat, el 6’5 %) i que “dona feina a més de 140.000 persones” (directament 36.655, segons dades de la Generalitat). Durant la visita, la número u de la llista de Valents ha entrat en un Microlino, un vehicle elèctric que es pot conduir sense carnet de cotxe.

Eva Parera, candidata de Valents, a dins del Microlino al saló Automobile

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?