El candidat del PSC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Jaume Collboni, vol fer de Ciutat Vella “el districte prioritari de les inversions municipals” el proper mandat si és alcalde. Des del primer míting al districte, a la Nova Escola Massana, el socialista ha dit que Ciutat Vella és “el cor i l’ànima de la ciutat” i que cal que “el cor estigui sa perquè bategui amb força” i “els barcelonins tornin a baixar a la Rambla”.

Ho ha dit acompanyat d’Albert Batlle (número quatre a la llista del PSC i actual tinent d’alcalde de Seguretat), que serà regidor del districte si Collboni guanya. El candidat ha promès un paquet d’inversions de 200 M € i ha fet un retret als governs d’Ada Colau i de Xavier Trias per no haver gestionat bé Ciutat Vella els darrers 12 anys.

Només amb ‘bla, bla, bla’ i processos participatius no es millora la vida de la gent. Es millora amb equipaments i un espai públic digne, verd, net i segur”
Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia

El lapsus de Batlle: Jordi Hereu o Jaume Collboni?

Batlle també ha carregat durament contra Xavier Trias per haver nomenat fa una dècada Quim Torra (que, més endavant, va ser president de la Generalitat) com a gerent de promoció de Ciutat Vella. Amb un to vehement, ha dit als assistents del míting:

Recordeu Quim Torra? És qui, mentre cremaven els carrers, es calçava les vambes per anar a tallar autopistes! I ara dona suport a Trias!”

Més enllà d’això, Batlle també ha protagonitzat un dels moments més divertits de l’acte, quan ha confós Jaume Collboni amb l’exalcalde Jordi Hereu, també present al míting, en donar-li pas a l’escenari.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?