La candidata de Valents a les eleccions municipals 2023 de Barcelona, Eva Parera, ha demanat no fer “actes de campanya electoral” a les portes dels dos blocs ocupats a la Bonanova i deixar actuar la policia. “No es pot jugar així amb una problemàtica que afecta els veïns d’una forma molt greu”, ha dit Parera, el dia que hi ha previst una protesta en què participarà la candidata de Ciutadans, Anna Grau. L’alcaldable fa una crida a la “responsabilitat” dels polítics i a deixar actuar els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional.

Eva Parera veu “amb preocupació” la situació i qualifica els ocupants de La Ruïna i El Kubo de gent “molt perillosa”: “Van armats, amb pistoles de balins i amb destrals pel carrer”, ha afegit. En aquest sentit, creu que si les lleis i les administracions funcionessin correctament “no caldria trucar” a gent com Desokupa per desallotjar les finques, si bé ha insistit que les desocupacions “les ha de fer la policia”.

Retornar a la T-10 per 8 € el bitllet

La líder de Valents ha fet aquestes declaracions en una compareixença per anunciar mesures per al transport públic. Parera proposa abandonar la T-Casual, que és unipersonal i té un cost superior als 11 €, i tornar a la T-10. Proposa que tingui un cost vuit euros el bitllet i que la pugui utilitzar tothom qui ho vulgui. “La T-10 funcionava bé. No hem entès mai per què es va substituir”, ha valorat.

A banda, defensa allargar l’actual T-16 fins als 18 anys i obrir el metro tota la nit i matinada de divendres a dissabte, de forma que el servei funcioni ininterrompudament tot el cap de setmana.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?