La candidata de Barcelona en Comú el 28-M, Ada Colau, i la vicepresidenta del Govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, han demanat concentrar el vot progressista a les eleccions municipals 2023. En un míting al Carmel, un dels barris que els comuns volen recuperar, totes dues han alertat que “està en joc el model de ciutat” que han desenvolupat aquests últims vuit anys. “L’única proposta que la resta d’homes candidats tenen en comú és derrotar Ada Colau“, ha exclamat Díaz.

Ada Colau ha criticat que la dreta vulgui crispar i generar soroll, i ha advertit que no cauran en les seves provocacions. Per això ha assegurat que estan fent la campanya electoral “més alegre i optimista de la història”. La candidata s’ha presentat com l’única que defensa “sense matisos i sense fissures” un pacte de les forces progressistes i, en canvi, ha recordat que Jaume Collboni (PSC) no ha descartat obertament un pacte amb Xavier Trias, i ha dit que “el risc és real”. I ha sentenciat: “El 28 de maig Barcelona es juga moltíssim, es juga si seguim avançant o retrocedim al passat“.

Ada Colau i Yolanda Díaz
Foto: Blanca Blay (ACN)

Díaz: “Feijoo està disposat a entregar els vots a Trias i Collboni, i no ho farà gratis”

L’altre crit d’alerta l’ha donat la vicepresidenta del Govern. Díaz ha avisat que “Feijóo (PP) està disposat a entregar els vots a Trias i Collboni, i no ho farà gratis”, i ha afegit que “estan disposats a posar fi a un model que ha millorat la vida als barris”. Davant d’això, ha fet una crida a la ciutadania progressista: “Concentreu el vot en Ada Colau, ens hi juguem el model de ciutat que voleu”, ha afirmat. Durant la seva intervenció, la líder de Sumar ha convidat a mirar enrere i veure com ha quedat la ciutat després dels mandats de Colau. Ha defensat la gestió dels comuns al Govern espanyol i ha anunciat que en breu les treballadores de cures tindran una normativa pròpia, que inclourà mesures de seguretat a domicili.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?