Una altra enquesta dibuixa uns resultats ajustadíssims de les eleccions municipals 2023 a Barcelona. Segons un sondeig de ‘La Vanguardia’ i RAC1, el candidat del PSC, Jaume Collboni, guanyaria els comicis frec a frec amb Xavier Trias, de Trias per Barcelona. Els dos alcaldables empatarien a 10 regidors, tot i que el socialista superaria l’exalcalde amb una avantatge mínima de vots: 22 % en front al 21,6 %. L’alcaldessa actual i candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, quedaria en tercera posició amb nou regidors i una intenció de vot del 19,5 %.

L’ERC d’Ernest Maragall, partit guanyador de les eleccions del 2019, cauria fins a la quarta posició amb cinc regidors i un 11,1 % dels vots, la meitat que ens els últims comicis.

Vox irrompria a l’Ajuntament

Segons l’enquesta, Vox entraria per primera vegada al consistori barceloní amb quatre regidors i una estimació del vot del 8,8 %, per davant del PP de Daniel Sirera, que obtindria un 7,6 % dels vots i tres edils, un més que en els comicis del 2019.

Valents, Cs i CUP, sense representació

Els qui no arribarien al 5 % dels vots necessaris per entrar a l’Ajuntament de Barcelona, segons l’enquesta, serien la CUP (4 %), Valents (2,4 %) i Ciutadans (1,1 %).

30 % d’indecisos

A més, els qui encara no s’han decantat per cap formació tindran un paper determinant en els resultats dels comicis. Segons l’enquesta, a hores d’ara hi ha un 30 % d’indecisos, uns 185.000 ciutadans que asseguren que aniran a votar però encara no han decidit el partit que dipositaran a l’urna el dia 28 de maig.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?