La CUP vol que la ciutadania es pregunti “com ser feliç i com viure millor” i per això s’han presentat com la millor opció per “forçar” Barcelona en Comú a escollir amb qui vol pactar després de les eleccions municipals 2023. “Haurà de decidir si aposta pel vell PSC o aposta per la CUP“, ha dit la diputada al Congrés dels Diputats, Mireia Vehí, qui ha fet costat a la candidata a l’alcaldia de Barcelona, Basha Changue.

Els anticapitalistes han demanat el vot per “forçar” els comuns a decidir “entre una ciutat aparador o una ciutat per a la seva gent”. També s’han presentat com l’única candidatura “totalment independentista” del consistori i han criticat Xavier Trias (TriasxBCN) i Ernest Maragall (ERC) per, diuen, abandonar l’independentisme. “Senyor Maragall, deixi d’amagar l’estelada per conveniència“, ha dit la candidata Changue. En canvi, el diputat Carles Riera acusa Trias de voler “tornar a ser Convergència i Unió“.

“No es pot governar per a tothom”

En l’acte central de campanya a la plaça de Can Fabra, al barri de Sant Andreu, Basha Changue ha volgut tornar a insistir a reduir els creuers a Barcelona: “Senyora Colau, amiga, adona-te’n: ni set ni cinc terminals. Cal parar l’ampliació del port. És de mínims”, ha dit. Alhora, ha criticat candidats com Ernest Maragall per dir que volen governar “per a tothom”. “No es pot governar per a tothom. Voltors o veïnes: ha d’escollir bàndol”, li ha dit directament Changue al candidat republicà.

Changue ha estat acompanyada de la diputada al Congrés Mireia Vehí i també dels diputats al Parlament Carles Riera i Eulàlia Reguant, així com altres membres i candidats de la CUP.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?