Aquest article forma part de la sèrie de butlletins diaris sobre les eleccions al Parlament de Catalunya que pots rebre cada matí.

Per primera vegada en la història d’unes eleccions catalanes, el govern de la Generalitat ha establert franges horàries per anar a votar el 14-F, un horari recomanat per anar al col·legi electoral segons el grup de població al qual es pertany.

Des de dimarts els membres de les meses electorals han començat a fer-se les proves d’antígens per comprovar que no estan contagiats de covid-19. S’han convocat els titulars de les meses a través d’un SMS, que els indica que han d’anar al CAP i fer-se un test d’antígens.

❓ La pregunta | Fins quan pots al·legar si reps la notificació per ser membre de mesa el 14-F?

Josep Maria Aguirre i Font, professor de Dret Administratiu de la Universitat de Girona, explica que en un procediment normal el ciutadà té set dies naturals per presentar al·legacions i la Junta Electoral de zona, cinc dies per resoldre-les. 

“Ja no arribem a tenir resposta el 14-F: els ciutadans no tenen dies per presentar excuses”, afirma l’expert. Això, apunta Aguirre i Font, planteja un “problema jurídic” que no queda resolt perquè mai abans no s’havia previst un escenari com aquest.

💬 Els titulars de la jornada

💬 Argimon, nou conseller de Salut? La resposta del secretari de Salut a Laura Borràs

El secretari de Salut, Josep Maria Argimon, s’ha pronunciat sobre l’anunci de Borràs que ell serà el seu conseller de Salut si guanya: “Entenc que és un reconeixement a la feina que fem. I la persona que lidera l’equip és la consellera Vergés, amb qui tinc molt bona relació”.

▶️ Vídeo | Així serà el col·legi electoral del Mercat del Ninot

El material que farà possible les eleccions d’aquest diumenge, 14 de febrer, ja s’està distribuint pels punts de votació. En concret, les urnes, les paperetes han arribat al Mercat del Ninot, un dels set mercats municipals que per primera vegada es convertiran en col·legis electorals diumenge.

📆 Agenda del dia | Els actes més destacats

  • 8.30 h / PSC. El candidat, Salvador Illa, participarà en entrevistes a diferents mitjans de comunicació.
  • 10 h / Cs. El candidat, Carlos Carrizosa, respondrà una entrevista a TVE.
  • 10 h / Junts. La candidata, Laura Borràs, respondrà les preguntes dels periodistes en la roda de premsa que organitza l’agència de notícies EFE.
  • 11.30 h / PP. El candidat, Alejandro Fernández, participarà en un acte amb simpatitzants a Girona.
  • 12 h / ERC. El candidat, Pere Aragonès, participarà en un acte electoral sobre transició ecològica. També hi intervindran l’exconseller Raül Romeva i l’eurodiputada Diana Riba.
  • 13.15 h / Vox. El president del partit, Santiago Abascal, participarà en un acte electoral a Tortosa.
  • 18.30 h / ECP. La número tres de la candidatura per Barcelona, Jéssica González, participarà en un acte sobre cultura. L’acompanyaran l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el regidor de Cultura, Joan Subirats.
  • 19 h / CUP. La formació celebrarà un acte electoral titulat “Autodeterminació i amnistia”. Hi intervindran, entre d’altres, els exdiputats Anna Gabriel i Benet Salellas, la diputada Mireia Vehí i Eulàlia Reguant, número tres a la llista de Barcelona.
  • 19.30 h/ PDeCAT. El Partit Demòcrata farà l’acte final de campanya a Tarragona. Hi participaran la candidata, Àngels Chacón, l’expresident Artur Mas i altres membres de la candidatura.