(ACN/redacció) La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, acusa els independentistes d’imposar una ideologia “totalitària” i posar-la per davant de l’economia, la cultura i la convivència. La dirigent del Partit Popular ha tornat a fer campanya per a les eleccions catalanes al costat del candidat, Alejandro Fernández. Díaz Ayuso ha posat d’exemple que, a Catalunya, s’adoctrinen els nens “des de ben petits”.

Segons ella, tot plegat els converteix en “mals patriotes” perquè en lloc “d’estimar” la seva terra es dediquen a “rebutjar l’altre”. En la seva segona visita pel 14-F, Díaz Ayuso també ha anunciat que homenatjarà l’advocat de l’Estat que va denunciar la immersió lingüística per demanar l’escolarització en castellà de la seva filla. La biblioteca del Centre d’Innovació i Formació las Acacias de Madrid durà el nom de Severo Bueno.

“No es pot passar de regentar un bar a les cues de la gana”

Tant la líder popular com el cap de llista han criticat la gestió que la Generalitat ha fet de la pandèmia. Per al PPC, la prioritat a partir d’ara és rescatar aquells sectors més afectats per la crisi i que han hagut de tancar. Díaz Ayuso ha fet gala de la feina que s’ha fet des de la seva comunitat, que, ha dit, no escanya l’empresari: “A Madrid s’hi va a viure perquè et deixin en pau, a Catalunya […] han abandonat famílies, la restauració i tothom”.

“No es pot passar de regentar un bar a les cues de la gana“, ha sentenciat. Alejandro Fernández ha fet seva la recepta de Díaz Ayuso per a aquests sectors i ha acusat el govern català d'”assenyalar i estigmatitzar” aquests negocis com a focus del contagi “sense proves”. El presidenciable del PPC ha retret a Junts i ERC que hagin flexibilitzat algunes mesures en plena campanya electoral per no “perdre vots”.