candidatos elecciones catalunya

La convocatòria de les eleccions a Catalunya 2021 continua en marxa amb la data del 14 de febrer fixada al calendari. Després de la decisió final del TSJC que manté els comicis pel 14-F, s’han activat tots els mecanismes i s’han proclamat tots els candidats a les eleccions catalanes.

A continuació repassem qui són els caps de llista i totes les candidatures presentades per part dels diferents partits polítics —ordenats pel nombre de vots, de més a menys, a la circumscripció de Barcelona, en les darreres eleccions catalanes del 21-D del 2017.

Candidats i llistes electorals del 14-F


Carlos Carrizosa candidat ciutadans

Carlos Carrizosa (Ciutadans)

El candidat de Ciutadans a les eleccions catalanes del 14-F és Carlos Carrizosa, president del grup parlamentari. La llista electoral compta també amb la periodista i presidenta de Societat Civil Catalana a Madrid, Anna Grau, i el també periodista Nacho Martín Blanco.


Pere Aragonès Esquerra Republicana de Catalunya

Pere Aragonès (ERC)

El candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya és Pere Aragonès, que està exercint les funcions de president de la Generalitat des de la inhabilitació de Quim Torra, precisament el fet que va iniciar el compte enrere per a la convocatòria electoral. Oriol Junqueras no ha pogut encapçalar la candidatura, ja que es troba empresonat i inhabilitat fins al 2031.


Àngels Chacón candidata PDECAT

Àngels Chacón (PDeCAT)

La candidatura del PDeCAT és encapçalada per dues exconselleres, Àngels Chacón i Joana Ortega.


Salvador Illa Partit Socialista de Catalunya

Salvador Illa (PSC)

Salvador Illa, el fins ara ministre de Sanitat, encapçala la llista del Partit dels Socialistes al Parlament de Catalunya a les eleccions del 14 de febrer. Illa ha estat la cara visible del Govern espanyol en la gestió de la pandèmia i ha deixat el càrrec per poder-se centrar en la campanya.


Jéssica Albiach En Comú Podem

Jéssica Albiach (ECP)

La cap de llista d’En Comú Podem és Jéssica Albiach, presidenta del grup parlamentari dels comuns. El número dos és Joan Carles Gallego, que va ser secretari general de CCOO a Catalunya durant nou anys.


Dolors Sabater CUP

Dolors Sabater (CUP)

La llista de la CUP al Parlament de Catalunya la lidera l’exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater. El candidat de la CUP a les últimes eleccions catalanes, Carles Riera, passa a ser el número dos.


Alejandro Fernández candidat PP

Alejandro Fernández (PP)

El cap de llista del Partit Popular per a les eleccions catalanes és Alejandro Fernández. Els següents llocs són per a dos nous fitxatges dels populars: Lorena Roldán, exdiputada al Parlament per Ciutadans, i Eva Parera, que es manté com a número dos de Manuel Valls a l’Ajuntament de Barcelona.


Carles Puigdemont junts per catalunya

Carles Puigdemont (JxC)

La llista de Junts per Catalunya l’encapçala finalment Carles Puigdemont, tot i que ha assegurat que, en cas de guanyar, seria la número dos, Laura Borràs, qui optaria a la investidura.


Ignacio Garriga candidat Vox

Ignacio Garriga (Vox)

El candidat de Vox a les eleccions catalanes és Ignacio Garriga, que també va ser el cap de llista del partit a les eleccions generals del 2019 i les eleccions municipals del 2019 a Barcelona.

Els partits minoritaris del 14-F

Al marge de les set candidatures amb representació parlamentària i les dues que s’han considerat com a “grups polítics significatius”, també es presenten a les eleccions sis llistes més. Són grups que se’ls considera sense drets electorals i que, per tant, tenen menys presència als mitjans.

Són el Partit Nacionalista de Catalunya, Recortes Cero – Grup Verd, Front Nacional de Catalunya, Moviment Primàries per la Independència, Izquierda en Positivo i el Partit Comunista dels Treballadors.