(ACN/redacció) El candidat del PPC a les eleccions catalanes, Alejandro Fernández, avisa els partits independentistes que si reactiven la declaració unilateral d’independència (DUI) en cas de fer govern, com va anunciar la candidata de Junts per Catalunya, Laura Borràs, demanarà que hi hagi “les mateixes conseqüències” que el 2017. “Tenim una experiència recent i ja hem vist les conseqüències legals que té. Està molt clar”, sentencia Fernández.

En una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el popular ha mantingut la seva croada contra Vox i ha afirmat que la irrupció de l’extrema dreta al Parlament seria “dolenta” perquè el populisme, defensa, ha generat “més inestabilitat” allà on ha tingut presència a Europa. Per Fernández, aquesta inestabilitat pot arribar al Parlament, tant amb Vox com amb l’independentisme. Assegura que la proposta de Junts per reactivar la DUI tindrà conseqüències perquè voldrà dir que “s’incompleix la llei”.

Evitar el “sorpasso” de Vox

Alejandro Fernández ha contraposat l’ideari de Vox amb els plantejaments del PPC i assegura que des del centredreta es volen buscar solucions als problemes que té Catalunya “en el marc de la llei”. Malgrat tot, el líder del Partit Popular insisteix a rebutjar qualsevol mena de “cordó sanitari” perquè ho considera un concepte “desafortunat”. Ha posat d’exemple la relació dels populars amb la CUP: “No tenim absolutament res a veure i evidentment no hi pactaria, però crec en el pluralisme polític”.

Acord constitucionalista, enlaire

Pel que fa als pactes, Alejandro Fernández manté l’ambigüitat que ha mostrat durant la campanya i es nega a fer “jugades” amb les enquestes i demana esperar al recompte de vots. El dirigent del PPC no vol avançar si donaria els seus vots per facilitar la investidura d’Illa en un eventual acord constitucionalista o si exigiria presentar com a candidat a algun altre actor. “Primer cal que donin els números i després cal veure quina força té cadascú”, afirma.