La candidata del PDeCAT a les eleccions del 14-F, Àngels Chacón, ha assegurat aquest dimecres que veu molt difícil que la seva formació passi a formar part del proper govern de la Generalitat. “No pactarem amb ningú que no respecti els nostres essencials (escola concertada i rebaixa fiscal) de model de país”, ha assegurat. I acte seguit s’ha fet la següent pregunta que ella mateix ha respost: “Això significarà que potser o seguríssim estarem fora del govern? Nosaltres no ens barallarem per una cadira, hem vingut a defensar el nostre model de país”.

“L’impost de successions és una injustícia social”

L’acte d’aquest dimecres ha estat centrat en el model fiscal que el PDeCAT vol per a Catalunya. Chacón ha defensat que la seva formació és “l’única que vol rebaixar la pressió fiscal a Catalunya”. En aquest sentit, una de les propostes principals del partit és eliminar l’impost de successions, del qual ha dit “és una injustícia social”.

Juntament amb el número dos de la llista per Girona, Jordi Masquef, Chacón ha assegurat que és un “impost injust que penalitza el canvi de mans de pares a fills sense tenir en compte la renda” d’aquests darrers. Chacón ha assegurat que aquest impost no està dirigit a les grans fortunes “que ja tenen altres maneres de tractar els seus béns”, sinó que són “les classes mitjanes les que es veuen penalitzades per l’impost de la mort”.

Contra el recàrrec a l’IBI per al transport públic

Chacón ha dit que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, “menteix” quan diu que no puja el preu del transport públic a la ciutat. “A l’IBI dels municipis de l’àrea metropolitana hi ha un recàrrec per al transport”, ha recordat. La candidata ha demanat revisar-lo perquè considera injust que “pel fet de tenir un habitatge en un d’aquests municipis” s’hagi de pagar aquest recàrrec “es faci o no ús del transport públic”.

Una de les “falses creences” que ha volgut rebatre el PDeCAT a l’acte d’aquest dimecres és que com més impostos té un país, més recapta. Segons la formació, això no és així perquè els inversors de fora i “el talent” català acaben establint-se en altres territoris on les condicions fiscals els són més beneficioses. Això, diuen des del partit, resta competitivitat a Catalunya.

Polèmica pels tests d’antígens al debat de TV3

La candidata del PDeCAT també s’ha referit al fet que Salvador Illa (PSC) es negués a fer-se un test d’antígens abans del debat de TV3. Segons Chacón se l’hauria d’haver fet: “No es pot jugar amb la salut de les persones, és un nivell d’electoralisme que traspassa totes les línies vermelles”.