El Ple de l’Ajuntament de Barcelona ha reprovat l’alcalde, Jaume Collboni, i el seu govern municipal. BComú ha votat a favor de la proposta de TriasxBCN per “constatar la solitud de l’executiu” i “la manca de diàleg i de capacitat de Collboni“, mentre que ERC, el PP i Vox s’han abstingut, i el govern del PSC hi ha votat en contra.

No és el mateix estar al govern que governar“, ha retret Xavier Trias a l’alcalde, alhora que també li ha reclamat “prendre decisions, en comptes d’amagar el cap sota l’ala”. També ha mantingut un to contundent la portaveu de BComú, Janet Sanz, que ha acusat l’executiu socialista de “dialogar poc i viure de les herències dels darrers mandats”. Tot i això, Sanz ha allargat la mà a Collboni per fer “un govern estable: ens hi trobaran”.

ERC i el PP s’abstenen i tornen el dard a Trias

Per la seva banda, ERC i el PP (que, juntament amb els comuns, va dur Collboni a l’alcaldia) s’han abstingut a la reprovació a Collboni. El popular Juan Milián ha avisat l’alcalde que “menys d’un any després, ha perdut tots els suports de la investidura“, alhora que també ha assenyalat els de Trias: “Si el govern del PSC és dolent, encara seria pitjor un govern del PSC al servei de Puigdemont“.

El mateix dia que ha arrencat la campanya electoral del 12-M, el portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha elevat el to contra Junts. “Estan enfadats perquè els encantaria ser al govern amb Collboni, però això no ha passat”, ha dit. Coronas, a més, ha retret a Xavier Trias estar més “absent i escenificant”, que fent costat “a les preocupacions de la ciutadania”. Gonzalo de Oro (Vox) s’ha vantat de ser l’únic grup que “des del primer dia fa una ferma oposició” al govern de Jaume Collboni.

Collboni evita el cos a cos amb Xavier Trias

Lluny de buscar el cos a cosa amb Trias, l’alcalde Jaume Collboni ha esquivat tota confrontació. Després d’assegurar que “aquest govern governa”, ha allargat la mà a Xavier Trias per fer pinya contra la multireincidència: “Si és coherent i vol fer propostes, n’hi faig una. Fem un acord per modificar el Codi penal per combatre la multireincidència i anem a Madrid a defensar-lo com a ciutat”.

A això, Trias li ha respost que “d’entrada, li agafo la proposta”, tot i que li ha recordat que “porta vuit anys sense fer-ho. Nosaltres som oposició i hem d’actuar com a tal”. En un debat posterior al plenari, el líder del PP a l’Ajuntament, Daniel Sirera, s’ha ofert a sumar-se a la proposta de Collboni.