La candidata del PDeCAT a les eleccions catalanes, Àngels Chacón, ha demanat a Laura Borràs (Junts) que “no utilitzi els experts mèdics ni epidemiòlegs”, sinó que els escolti. Es refereix a l’anunci que va fer anit la candidata de Junts per Catalunya sobre que, si arribés a ser presidenta de la Generalitat, nomenaria conseller de Salut el secretari actual de Salut Pública, Josep Maria Argimon: “No utilitzi el senyor Argimon ni cap expert. S’escolten, no s’utilitzen. Calen rigor i seriositat”, ha demanat.

Chacón també ha qüestionat l’actitud del candidat del PSC, Salvador Illa, que va ser l’únic que es va negar a fer-se una prova anticovid abans del debat de TV3: “Quina capacitat de confiança poden generar polítics amb actituds com el senyor Illa, que posa en risc tots els treballadors de TV3 en no voler acceptar fer-se una PCR? Quin model de comportament d’un exministre és aquest?“, li ha etzibat. Tot seguit ha insinuat que aquestes accions resten credibilitat als polítics.

Els demòcrates han fet acte doble aquest dimecres a la tarda. Una estona abans, la número dos del partit, Joana Ortega, ha estat al Maresme i allà ha carregat contra la “mala gestió” del govern: “Algú ha vist la consellera Vergés fent campanya? Algú ha vist el conseller El Homrani demanant el vot? Algú ha vist el conseller Bargalló com a reclam electoral en algun cartell? No, estan amagats perquè són exemple del que no ha de ser el govern”, ha reblat, i ha afegit que el PDeCAT és l’opció política que representa l'”equilibri i que pot redreçar aquest “mal govern”.

Crítiques a Illa

Ortega també ha carregat contra el PSC: “Els socialistes no són la solució, són part del problema”, ha assegurat tot criticant que el candidat Salvador Illa pràcticament no s’ha desplaçat als pobles a fer campanya i que “no ha sortit d’aquest plató de televisió que s’han muntat”. La número dos del PDeCAT ha dit que Illa vol girar full a Catalunya per esborrar tota la història de reivindicacions de Catalunya i ha assegurat que no li ho permetran.