vot per correu

El termini per sol·licitar el vot per correu per a les eleccions catalanes del 14-F va finalitzar el 5 de febrer. Fins aleshores, gairebé 300.000 persones van demanar-lo. La meitat dels sol·licitants ja han emès el seu vot, però la resta encara són a temps, ja sigui duent la papereta físicament a una oficina de Correus o entregant-la al carter quan porti la documentació a casa.

T’expliquem fins quan tens temps per votar per correu a les eleccions del 14-F.

El 12-F, la data límit

Les persones que hagin sol·licitat el vot per correu podran emetre’l de dues maneres. La forma més ràpida és fent-ne l’entrega directa al carter quan aquest dugui tota la documentació al domicili. D’aquesta manera, no cal que la persona surti de casa. Ara bé, aquells que ho vulguin podran entregar la papereta en una oficina de Correus. En el cas que la persona vulgui fer l’entrega en una oficina presencialment, té temps fins al dia 12 de febrer a les 14 h.

Ampliat l’horari de les oficines de Correus

Per evitar llargues cues i per garantir que tothom pugui emetre el seu vot a la mesa, Correus ha decidit ampliar l’horari matinal d’obertura de les seves oficines: de 8 a 14.45 h. A més a més, els locals que habitualment estan tancats a la tarda obriran de 16.30 a 19.45 h fins dijous, 11 de febrer. Les oficines que ja obrien a la tarda, tancaran al seu horari habitual.

Malgrat que hi ha temps fins al 12 de febrer per emetre el vot, l’empresa pública estatal recomana als electors que “no apurin els terminis”.